Viikon viinivinkki

3 lajikkeen valkoviini ja punajuuririsotto

42 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Syksyinen punajuuririsotto viimeistellään vuohenjuustolla

Tämän herkullisen valkoviinin seuraan suosittelisin valmistamaan maukkaan syksyistä risottoa.

Kuori ja leikkaa punajuuri pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kattilassa tai padassa tilkka öljyä ja nokare voita. Lisää punajuurikuutiot ja hienonnettua salottisipulia ja valkosipulia. Kuullottele hetkinen. Lorauta joukkoon kanalientä, loraus valkoviiniä ja hienonnettua timjamia.

Kaada joukkoon kanalientä ja punajuurimehua niin että punajuuret ja sipulit peittyvät. Hauduta, kunnes punajuuret ovat medium-kypsiä.

Lämmitä toisessa kattilassa hieman öljyä ja aloita risottoriisin kuullottaminen. Sekoita taajaan, kunnes riisi alkaa muuttumaan hieman läpikuultavaksi. Lorauta joukkoon hieman valkoviiniä ja sekoita.

Nostele joukkoon haudutetut punajuuret. Aloita liemen lisääminen vähitellen. Liemenä voit käyttää ensin punajuurien kypsennyksessä käytettyä lientä ja jatkaa kanaliemellä. Nestettä lisätään vain niin paljon, että riisi juuri ja juuri peittyy. Muista sekoittaa taajaan.

Kun riisi alkaa olemaan lähes kypsää, murusta joukkoon runsaasti vuohenjuustoa ja sekoita. Tarkista maku.

Nosta tarjolle syvälle lautaselle, ripottele päälle vielä lisää vuohenjuustoa ja viimeistele annos raidalla balsamietikasta valmistettua siirappia.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.