Grillattu tai paistettu entrecôte viimeistellään makealla ja rapealla pekonipeitteellä
Tummien liharuokien ja riistan seuraan erinomaisesti sopivalle Antiche Terren viinille suosittelisin valmistamaan tällä kertaa rehellisen maukasta entrecôtea.
Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja mausta suolalla ja pippurilla.
Tee seuraavaksi kermaisen muheva sienilisäke, jonka valmistat paahtamalla puoliksi tai neljään osaan käsin revittyjä suppilovahveroita (voit valmistaa tämän lisäkkeen myös muista sienistä) kuivalla pannulla ylimääräisen nesteen haihduttamiseksi. Kuullota toisessa padassa nokareessa voita hienonnettua punasipulia pehmeäksi. Lisää pataan hienonnettua, tuoretta timjamia ja pannulla paahdetut sienet. Lorauta joukkoon valkoviiniä ja anna sen lähestulkoon kiehua pois. Lisää lopuksi pataan kuohukermaa ja kiehuttele, kunnes kerma paksuuntuu. Viimeistele lisuke rouhaisemalla siihen myllystä mustapippuria.
Leikkaa seuraavaksi pekoni ohuiksi suikaleiksi ja nosta ne kuivalle paistinpannulle paistumaan. Kun suikaleet alkavat muuttua rapeiksi, kaada ylimääräinen rasva pois ja sirottele pannulle hieman kidesokeria. Paahda vielä hetkinen niin että pekoni karamelisoituu. Varo ettei sokeri pääse palamaan.
Paista pannulla tai grillaa entrecôtet nopeasti kuumalla grillillä ja nosta vetäytymään folion sisään.
Laita lautaselle sienilisukettä, nosta vetäytynyt mehevä liha viereen ja lusikoi päälle karamellisoitua pekonia, jonka joukkoon olet sekoittanut hienonnettua persiljaa.
Halutessasi voit valmistaa lisukkeeksi vaikkapa uuniperunaa tai tarjota pihvi runsaan salaatin kera.
Nauti mehevän italiaanon ja hyvän mielen kera.