viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Puolimakea valkoviini ja suolaiset uuniomenat

38 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Alsace

Uuniomenaa suolaisella täytteellä

Tämän viikon viinivinkin seuraksi suosittelen Arto Rastaan maukasta, suolaisella täytteellä valmistettua uuniomenareseptiä.

Ainekset

4 annosta
kasvis
*
8 pientä punaista kotimaista omenaa
4 dl keitettyä bulgur-vehnää
2 keskikokoista porkkanaa
2 rkl hienonnettua minttua
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
200 g sinihomejuustomurua

Valmistusohje

1. Leikkaa omenoista ”hattu” pois ja koverra omena ontoksi. Voit käyttää esimerkiksi pallorautaa apunasi.
2. Hienonna kovertamasi omenan hedelmäliha hienoksi ja lisää keitetyn bulgurvehnän sekaan.
3. Kuori porkkanat ja kuutioi ne hyvin pieniksi kuutioiksi. Kiehauta kuutiot nopeasti vedessä ja lisää sen jälkeen bulgurvehnän sekaan.
4. Mausta bulgursalaatti mintulla, oliiviöljyllä, sitruunamehulla, valkosipulilla sekä suolalla ja pippurilla.
5. Täytä omenat bulgurseoksella, ripottele pintaan pieniä muruja sinihomejuustoa ja gratinoi grillivastuksen alla 200 asteessa 2-5 minuuttia.

Kuva: Sami Repo

Edellisen viikon viinivinkki

Eksoottinen etelä-afrikkalainen Chardonnay possunkyljelle

Lourensford The Dome Chardonnay 2017

Valkoviini Coastal Region
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä