viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Bourgognen crémant ja graavilohi-savupororulla itsenäisyyspäivään

49 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Savuporotäyte kääritään graavilohen hellään syleilyyn

 Itsenäisyyspäivänä katetaan pöytään monenlaisia herkkuja. Suosittelisin tällä kertaa valmistamaan juhlaan maukkaan, suomalaisia makuja sisältävän pariloidun graavilohi-savupororullan. Voit tarjota tämän herkun esimerkiksi alkuruokana tai iltapalana.

Valmista ensin aromikas täyte. Leikkaa kylmäsavuporopaistiviipaleet hyvin pieniksi kuutioiksi ja nosta kulhoon. Hienonna hieman salottisipulia ja leikkaa punaista omenaa pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla nokare voita ja kuullota siinä sipuli ja omena. Jäähdytä ja sekoita kulhossa savuporon kanssa. Lisää joukkoon vielä hienonnettua tuoretta timjamia, muutama hienonnettu kapris ja ”sido” täyte tuorejuustolla siten että saat täytteestä tahnamaista.

Levitä tuorekelmun päälle graavilohiviipaleita limittäin levyksi. Lisää kalaviipaleille täytettä ja rullaa koko komeus kääretortun tapaan pötköksi. Kääri kala-pororulla vielä tiiviiksi kelmun sisään ja kiristä päät karkkipaperin tavoin. Nosta jääkaappiin hieman tekeytymään.

Avaa kelmu ja leikkaa pötköstä muutaman sentin viipaleita. Painele leikkauspintoihin tuoreesta vaaleasta leivästä tehosekoittimella hienontamaasi leipäraastetta. Kuumenna pannulla nokare voita ja paista viipaleisiin kaunis pinta pannulla.

Nostele lautaselle balsamietikalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla maustamaasi sekasalaattia ja asettele paistamasi viipaleet kauniisti annokselle.

Korkkaa Bourgognen kuplia ja nauti itsenäisyyspäivästä!

Edellisen viikon viinivinkki

Vuoden punaviini ja possunposkea burgundin tapaan

Leyda Las Brisas Pinot Noir 2016

Punaviini San Antonio
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä