Viikon viinivinkki

Cabernet -viiniä yli kilometrin korkeudesta

44 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Karitsan jauhelihasta valmistettu pihvi saa seuraansa vuohenjuustolla maustetun muusin

Tämä punaviini maistuu monenlaisten lihojen seurassa. Tällä kertaa suosittelisin Catenan perheyhtiön viinille maukkaan aromaattisia, yrttisiä, karitsan tai lampaan jauhelihasta valmistettuja lihapullia. Valmista lihapullamassa sekoittamalla jauhelihan joukkoon hienonnettua, kevyesti freesattua sipulia ja valkosipulia. Lisää myös runsaasti aromaattisia yrttejä kuten timjamia, lehtipersiljaa ja vaikkapa karitsan makuun erinomaisesti sopivaa korianteria. Voit halutessasi raastaa joukkoon myös hieman sitruunan keltaista kuorta. Lisää joukkoon sitomisaineeksi myös kananmunaa, hieman korppujauhoa ja loraus kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pyörittele lihapullat ja paista niihin pintaväri paistinpannulla ja kypsennä loppuun uunissa. Valmista meheville lihapullille lisukkeeksi vuohenjuustolla maustettua perunamuusia. Mausta perunamuusiin käytettävä maito juustolla siten, että kuumentaessasi maitoa lisää sinne vuohenjuustopalasia, joista olet poistanut kuoren. Sekoita hyvin. Lisää juustoinen maito soseutettuun perunaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kun teet muusista mehevää, et tarvitse erillistä kastiketta. Nauti karitsapullat ja muusi luonteikkaan Altalandin punaviinin kera.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.