viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Abbotts Cumulus Syrah

14 / 2007 Aki Björklund2

Arvio

Ensimmäiseksi viikon viinivinkiksi olen valinnut maukkaan mehevän eteläranskalaisen punaviinin. Viinin tuoksu on hyvin maalaismainen ja tummasävytteinen. Hieman kehittyneestä viinistä voi erottaa mustaherukkaa, multaisuutta, sekä paahteista mausteisuutta. Tuoksua seuraava maku on sekin hieman kehittynyt ja luonteeltaan ”rustiikkinen”. Tummasävytteistä makua ryhdittävät hennosti suuta kuivattava tanniinisuus ja marjainen hapokkuus. Tasapainoinen kokonaisuus jättää hieman nahkaisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Tämän pääsiäisviikon Abbotts Cumulus Syrah on oiva kumppani perinteisen juhlaherkun, lampaanlihan kanssa. Kokeile lampaanviulun tai – paistin sijaan tällä kertaa vaikkapa sisäfileetä. Karitsan tai lampaan sisäfilee on erittäin helppokäyttöinen ja takuuvarma herkku. Fileestä tulee poistaa ainoastaan ohut kalvo ja liha on käyttövalmis. Ohuet fileet kypsyvät tosi nopeasti, joten ne kannattaa paistaa vasta kun muut lisäkkeet ovat valmiina. Helppo kastike lampaalle syntyy punaviinistä, balsamietikasta ja sokerista. Mittaa kattilaan esimerkiksi 2 dl punaviiniä ja 0,5 dl balsamiviinietikkaa. Lisää joukkoon 0,5-1 dl sokeria, mustapippuria ja kiehuta kunnes kastike muuttuu siirappimaiseksi. Lopussa lisää hyppysellinen suolaa. Kuumenna paistinpannu ja lisää nokare voita ja hieman öljyä. Lisää lampaanfileet kuumalle pannulle ja paista molemmin puolin, kunnes fileet saavat kauniin värin. Paistoaika on noin 1 minuutti / puoli. Nosta vetäytymään folion sisään muutamaksi minuutiksi. Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi reilusti valkosipulilla maustettua perunapyreetä ja pitkään haudutettuja uunijuureksia.

Maukasta pääsiäistä!

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä