Viikon viinivinkki

Suomen itsenäisyyspäivän juhliin italialaisia herkkuja

05.12.2019 Antti Rinta-Huumo

Viehättävästi kupliva Moscato tarjoaa täydellisen kumppanin italialaisen manteli-sitruunakakun seuraan.

La Caliera Moscato d’Asti 2017

Valkoviini, Italia. 8,49 €

Makea, kosiskelevan vivahteikas, puhdaspiirteisen hedelmäinen, kukkainen ja rusinainenkin tuoksu. Tuoksun aromit toistava makea maku on erittäin herkullinen. Tuoksun tarjoamien aromien lisäksi maussa on hillottua ananasta, sitruunaa ja persikkaa. Vieno pirskahtelevuus ja sen korostama hapokkuus antavat makealle kokonaisuudelle ryhtiä ja kantavat viiniä hedelmäisen tasaiseen, herkulliseen jälkimakuun.

Ruokasuositus

Hedelmäiset, selkeämakuiset jälkiruoat. Myös sellaisenaan herkutteluun.

Alkon tuotesivu

Manteli ja sitruuna kruunaavat itsenäisyyspäivän italialaisittain

Ainekset

1 kakku, 10 palaa

gluteeniton

20 min + 2 h paistamiseen ja jäähtymiseen

*

250 g voita (huoneenlämpöistä)

3 dl sokeria

3 munaa (huoneenlämpöistä)

250 g mantelijauhetta

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna

3 rkl sitruunamehua

*

Koristeluun:

tomusokeria

sitruunan kuorta

Valmistusohje

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan vatkaten.
2. Yhdistä mantelijauhot, perunajauhot ja leivinjauhe.
3. Kääntele kuivat aineet taikinan joukkoon yhdessä sitruunan kuoriraasteen ja sitruunamehun kanssa.
4. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halkaisija 22 cm). Lusikoi taikina vuokaan.
5. Paista 180-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.
6. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja pidä vuoka kakun päällä, kunnes kakku on kokonaan jäähtynyt.
7. Koristele jäähtynyt kakku halutessasi tomusokerilla ja sitruunan kuoriraasteella. Tarjoa kakku sellaisenaan tai jäätelön tai kermavaahdon kanssa. Kakun rakenne on hieman murumainen, joten se kannattaa syödä lusikalla.