viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Neljän lajikkeen kalifornialainen hirvipyöryköille

43 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Kalifornia

Arvio

Kuivattuja hedelmiä, kuten taateleita ja rusinoita muistuttava hillomaisen makea tuoksu on avoin, leveä ja helposti lähestyttävä. Suuntäyttävä maku seuraa aromeiltaan makeahkoa tuoksua. Viini on runsaan hedelmäinen ja suutuntumaltaan lähes paksu, samalla se on myös varsin lämminhenkinen. Lempeät parkkihapot tuovat viiniin ryhtiä ja antavat sille rakennetta. Kokonaisuus jättää varsin pitkän ja suunmyötäisen, tummasävytteisen ja luumuisen jälkivaikutelman.

Alkon tuotesivu

Anjovis ja sinappi tuovat viimeisen silauksen riistan makuisiin pyöryköihin

Ainekset

gluteeniton, munaton

20 min + 25 min kypsymiseen ja maustumiseen

*

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

400 g hirvenjauhelihaa

200 g porsaanjauhelihaa

1/2 dl anjovista hienonnettuna

1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

1 tl maustepippuria

1 tl suolaa

*

Paistamiseen:

voita

*

Makea sinappikastike:

gluteiiniton, munaton, maidoton

15 min + 30 min keittämiseen

*

1/2 porkkana

1 sipuli

1/2 dl sokeria

1 dl punaviinietikkaa

2 dl punaviiniä

4 dl demi glace-kastikepohjaa (esim. HK)

2 tl sinappia (esim. Turun tai Auran)

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

Hirvipyörykät:
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuulota sipulit voissa paistinpannussa.
2. Sekoita lihapullien kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki.
3. Pyörittele taikinasta isohkoja palloja ja paista pannulla voissa tai kypsennä uunissa 180 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea ja pyörykät täysin kypsiä.

Makea sinappikastike:
1. Kuori kasvikset. Kuutio porkkana ja hienonna sipuli.
2. Paahda sokeri kattilassa. Lisää sipulit ja porkkanat. Lisää myös etikka ja keitä, kunnes etikka on haihtunut lähes pois.
3. Lisää punaviini ja keitä, kunnes siitä on jäljellä noin puolet.
4. Lisää demi glace ja keitä, kunnes nesteestä on jäljellä 2/3.
5. Siivilöi kastike. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.

Vinkki:
Tarjoile tilli-perunamuusin ja lanttu-waldorfsalaatin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Paistettua maksaa ja Tommasin toscanalaista

Poggio al Tufo Rompicollo 2016

Punaviini Toscana
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä