viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Jenkkiriesling ja friteerattu made

7 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Washington

Sesonkikalaa viikonloppuun! Friteeraa madefileet, survo herneet ja kaada lasiin jenkkirieslingiä. Tuntuvan sitruksinen ja puhtaan hedelmäinen valkoviini ja sitruunalohkoilla koristeltu kuorrutettu kala on herkullista viikonlopputarjottavaa.

Friteerattu made ja survotut herneet

Friteerattu made ja survotut herneet

4 annosta, valmistusaika 30 min

Ainekset:
400 g madefileetä
1/2 tl suolaa

Taikina:
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl kivennäisvettä tai olutta
1 tl suolaa
1/4 tl pippuria
1/4 tl valkopippuria

Paistamiseen:
5–7 dl (rypsi)öljyä

Lisäksi:
300 g pakasteherneitä
25 g voita
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
sitruunalohkoja

Valmistusohje:
1. Leikkaa made paloiksi. Mausta palat suolalla. Anna maustua 15 minuuttia.
2. Tee taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna ja neste. Mausta taikina suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna öljy kattilassa 190-asteiseksi.
4. Kasta 2–3 kalapalaa kerrallaan taikinaan ja tipauta varovasti kypsymään öljyyn. Kypsennä kalaa 1–­2 minuuttia puoleltaan, kunnes kala ja taikina on rapeaa ja kullanruskeaa.
5. Nosta kalapalat reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle lautaselle.
6. Keitä pakasteherneitä vähässä vedessä 5 minuuttia. Valuta herneet.
7. Survo herneet karkeasti voin kanssa. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
8. Tarjoile friteerattu made survottujen herneiden kera

Edellisen viikon viinivinkki

Pirteä valkoviini ja ryppylimetticurry

Cono Sur Bicicleta Riesling Viognier Gewürztraminer 2022

Valkoviini Bío Bío
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä