Viinilehden Vuoden punaviiniksi valittu erittäin vivahteikas ripasso on monikäyttöinen viini aromikkaille liharuoille, mutta mepä paritimme sen tällä kertaa hutsin herkulliselle arkiruokien kunkulle, gnocchipannulle. Valmisgnoccheista ja munakoisoista syntyvä annos ja muhevan täyteläinen punaviini lämmittävät tuulessa ja tuiskeessa.
Gnocchipannu munakoisolla
Ainekset:
300 g munakoisoa
suolaa
öljyä
1 sipuli
1 (300 g) fenkoli
250 g kirsikkatomaatteja
1 prk (350 g/180 g) kalamataoliiveja
2 rkl öljyä
1 pkt (500 g) valmisgnoccheja
1 prk (380 g/230 g) kypsiä kikherneitä
Persiljatahna:
1 rku lehtipersiljaa hienonnettuna
1 dl (kuorittuja) manteleita rouhittuna
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1 sitruunan kuoriraaste
2 rkl sitruunamehua
¾ dl rypsiöljyä
¼ tl suolaa
mustapippuria myllystä
Valmistusohje:
1. Paloittele pesty munakoiso kuutioiksi ja pyöräytä niiden joukkoon suolaa (¼ tl) ja öljyä (2 rkl). Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes kuutiot ovat ruskettuneet kauniisti, noin 30 minuuttia. Sekoita pari kertaa paistamisen aikana.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi fenkoli. Puolita kirsikkatomaatit. Valuta oliiveista neste. Laita kasvikset toiselle uunipellille leivinpaperin päälle, pyöräytä joukkoon suolaa (¼ tl) ja öljyä (1 rkl). Paahda 200-asteisessa uunissa pari kertaa sekoitellen, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä, noin 20 minuuttia.
3. Surauta kaikki persiljatahnan aineet karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella. Jätä halutessasi hiukan mantelirouhetta koristeeksi.
4. Kuumenna öljy pannulla. Lisää gnocchit pannulle ja paista keskilämmöllä muutama minuutti sekoittamatta, jotta pinnasta tulee rapea. Käännä
5. Valuta ja huuhtele kikherneet. Lisää ne pannulle ja kuumenna. Lisää valmiiksi paahdetut kasvikset pannulle ja kuumenna. Jos persiljatahnaa jäi, tarjoa se gnocchipannun kanssa.