Viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden roseeviini -hopeamitalisti ja sokerisuolattu sitruunasiika

27 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Sokerisuolattu siika on täydellistä kesäherkkua! Täydellisen kumppanin annos saa heleän vaaleanpunaisesta Viinilehden Vuoden roseeviini -hopeamitalistista.

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

sokerisuolattu sitruunasiika

Ainekset:
400 g siikafileetä
¾ dl hienoa merisuolaa
½ dl taloussokeria
1 (luomu)limetin kuoriraaste
1 (luomu)sitruunan kuoriraaste
2 rkl sitruunamehua

Maalaissalaatti:
200 g rapeaa salaattia
250 g vihreitä papuja
2 punakevätsipulia
muutama iso tomaatti ja kourallinen pikkutomaatteja
200 g fetajuustoa
hienoa merisuolaa
½ rkl oliiviöljyä
½ tl sormisuolaa
1 rs viiriäisenmunia (tai 2 kuuden minuutin kananmunaa)
(villiyrttejä tai kukkia)

Vinegretti:
1 tl Dijon-sinappia
1 ½ rkl sitruunamehua
½ sitruunan kuoriraaste
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohje:
1. Laita kalafileet vierekkäin laakeaan astiaan, nahkapuoli alaspäin.
2. Sekoita suola, sokeri, limetin ja sitruunan kuoriraasteet ja sitruunamehu kulhossa. Kaada suolaseos kalojen päälle ja anna kypsyä 2–3 tuntia, fileen paksuuden mukaan, kunnes liha on muuttunut jämäkäksi.
3. Pese salaatti, poista pavuista kovat kannat, hienonna punasipulit ja paloittele tomaatit. Murusta feta.
4. Kiehauta litra vettä ja 1 tl merisuolaa. Keitä papuja kaksi minuuttia, jäähdytä. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja sormisuolaa.
5. Kiehauta kattilassa 5 dl vettä ja lisää viiriäisenmunat. Keitä 2 minuuttia, kaada vesi kattilasta ja anna kuoren kuivahtaa. Pelästytä sitten munat kylmässä vedessä ja kuori ne jäähtyneinä. Halkaise munat ennen tarjoilua.
6. Mittaa vinegretin ainekset kannelliseen purkkiin ja ravista voimakkaasti.
7. Huuhtele valmiit siikafileet vedellä ja kuivaa keittiöpyyhkeellä. Hiillosta kalafileiden nahka kuumassa grillissä, muurikalla tai kuivalla pannulla juuri ennen tarjoilua.
8. Jaa salaatti lautasille, lorauta joukkoon vinegrettiä ja nosta siika paloina tai viipaleina annosten päälle. Koristele halutessasi villiyrteillä tai syötävillä kukilla.

Vinkki! Voit sokerisuolata ja huuhdella kalafileet valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Rapeat tofupuikot ja eloisa venetolainen punaviini

Rapeat tofupuikot ja muheva linssitahna saavat ryhdikkään seuralaisen mehevän marjaisesta ja mausteisen yrttisestä punaviinistä. Yhdistelmä herauttaa miellyttävästi veden kielelle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.