viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Luonteikas gewürztraminer ja sesongin kurpitsapasta

43 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Alsace

Kurpitsasesonki on parhaimmillaan! Kauden tyylikkäin kurpitsapasta tarjoillaan kurpitsasta ja herkutellaan luonteikkaan suositusviinin kera. Alsacelainen gewürztraminer on eksoottisen hedelmäinen ja mausteinen tyylilyyli, jonka puolimakea makumaailma on herkullinen kumppani pikkelöidyillä rusinoilla ja rosmariinihunajalla viimeistellylle kurpitsapastalle.

Kurpitsapestopasta

Kurpitsapasta

4 annosta, valmistusaika 40 min + 1 h maustumiseen

Ainekset:
1 keskikokoinen kurpitsa
2 salottisipulia
100 g lehtikaalia
300 g spagettia
1 tl suolaa
vettä
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria
parmesaania

Pikkelöidyt rusinat:
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
1/4 dl väkiviinaetikka
100 g keltaisia rusinoita

Kurpitsapesto:
1 valkosipulinkynsi
200 g kurpitsaa (tuoretta)
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl parmesaania raastettuna

Rosmariinihunaja:
1 dl hunajaa
1/2 dl vettä
2 oksaa rosmariinia

Valmistusohje:
1. Aloita rusinoiden valmistuksella. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Lisää rusinat ja anna maustua vähintään tunti, mieluiten yön yli.
2. Tee seuraavaksi kurpitsapesto. Kuori valkosipulinkynsi. Leikkaa kurpitsasta 200 g hedelmälihaa. Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja soseuta.
3. Mittaa rosmariinihunajan ainekset tehosekoittimeen ja soseuta.
4. Kuori ja leikkaa yksi keskikokoinen kurpitsa ohuiksi suikaleiksi.
5. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa lehtikaaleista paksuimmat lehtiruodit pois ja revi lehdet pieniksi paloiksi.
6. Keitä spagetti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
7. Paista sipulit voissa kasarissa, lisää kurpitsasuikaleet sekä lehtikaalit ja kypsennä hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
8. Lisää keitetyt, valutetut spagetit, pikkelöidyt rusinat sekä pestokastike paistokasariin. Kuumenna ja laita tarjolle joko lautasille tai koverrettuun kurpitsan kuoreen.
9. Pirskottele pintaan 1-2 rkl rosmariinihunajaa ja parmesaaniraastetta tai lastuja.

Edellisen viikon viinivinkki

Intensiivinen sauvignon blanc ja kurpitsa-kanakeitto kreikkalaisittain

Mud House Sauvignon Blanc 2022

Valkoviini Uusi-Seelanti
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä