Viikon viinivinkki

Barossan shiraz + routapaisti ja tortillat

3 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Täyteläinen ja muhevan marjainen Barossan laakson shiraz maistuu herkulliselta ajan kanssa valmistetun routapaistin kanssa. Kääräise routapaisti pico de gallon, avokadon ja punasipulin kanssa tortillaletun sisään ja nauti lounaaksi tai illalliseksi.

Routapaisti ja tortillat

Routapaisti

6 annosta

Ainekset:
1 kg jäistä naudan sisä- tai paahtopaistia (tai hirven)
1 l vettä
4 valkosipulinkynttä
½ dl karkeaa suolaa
1 nippu tai ruukku korianteria
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl kokonaisia mustapippureita
1 rkl korianterinsiemeniä
2 laakerinlehteä

Tarjoiluun:
maissitortilloja
punasipulia hienonnettuna
avokadoa
pico de galloa (tuoretomaattisalsaa)
cheddaria tai fetaa raastettuna
korianterin lehtiä

Valmistusohje:
1. Lämmitä uuni 80 asteeseen.
2. Laita jäinen paisti vuoassa uuniin. Paista kaksi tuntia.
3. Työnnä paistolämpömittari lihaan. Jatka paistamista, kunnes lämpömittari näyttää 60 astetta. Aikaa kuluu noin neljä tuntia.
4. Mittaa vesi, kuoritut valkosipulit, suola, korianterinvarret (säästä lehdet tarjoiluun), balsamiviinietikka ja mausteet kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä.
5. Siirrä paisti liemeen. Peitä kelmulla. Nosta viileään ja anna maustua vähintään 1 vrk.
6. Nosta paisti pois liemestä. Leikkaa lihasta ohuita suikaleita. Tarjoa esimerkiksi tortillojen ja tykötarpeiden kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Siika, grillattu kurkkusalaatti ja pippurinen grüner

Siika ja kurkkusalaatti ovat grillattuina kesäruokien aatelia. Niiden kanssa samaan pöytään sopii yrttinen grüner veltliner, jossa on tuntuvaa sitruksisuutta ja mineraalista pippurisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Grillattu entrecôte ja muhevan mausteinen venetolainen

Grillattu naudan entrecôte, aromikas tomaatti-sardellikastike ja uuden sadon kaali ovat grillaajan kesäruokaa. Paahteisen entrecôten kruunaa mehukkaan hedelmäinen venetolainen punaviini, jonka aromeissa on kuivattuja hedelmiä, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Savuperunaleipä ja herkullisen marjainen rosee

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Savuaromisen perunaleivän kanssa maistuu viehkeä ja herkullisen marjainen Viinilehden Vuoden roseviini. Savuinen aromikkuus ja tuntuva yrttisyys korostavat viinin viehättävää vadelmaisuutta ja mansikkaisuutta. Katso viikon

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.