Viikon viinivinkki

Portugalilainen punaviini ja munakoisorullat

19 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Touriga Nacional -, Syrah- ja Cabernet Sauvignon -rypäleistä valmistettu portugalilainen punaviini maistuu tuhdimpien makujen kanssa. Kasvissyöjä herkuttelee juustoisilla munakoisorullilla, jotka tarjotaan haudutetun tomaattikastikkeen kanssa. Lihansyöjä lisää rullien kylkeen vielä ilmakuivattua kinkkua.

Munakoisorullat

Munakoisorullat

4 annosta, noin 10 rullaa, valmistusaika 50 min (30 min + 20 min uunissa)
gluteeniton, kasvis

Ainekset:
2 munakoisoa
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl pinjansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tummaa balsamicoa
rouhittua mustapippuria
200 g (luomu)fetajuustoa (tai Vuohentuorejuustoa)
1 ruukku basilikaa

Valmistusohje:
1. Pese munakoisot ja leikkaa ne pitkittäin noin 0,5 cm ohuiksi viipaleiksi. Ripottele munakoisoviipaleille suolaa molemmin puolin ja anna levätä huoneenlämmössä noin 20 min.
2. Paahda pinjansiemenet keskilämmöllä kuivalla pannulla.
3. Pyyhi suola munakoisojen pinnasta. Tarvittaessa voit huuhdella ja kuivata viipaleet.
4. Paista munakoisoviipaleet parilapannulla tai paistinpannulla, kunnes niissä on kaunis väri molemmin puolin.
5. Sekoita keskenään öljy ja balsamico ja sivele munakoisot seoksella. Mausta pippurilla. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
6. Sekoita kulhossa juusto (voit halutessasi pehmentää juustoa lisäämällä tilkan kermaa, maitoa tai vettä) ja paahdetut pinjansiemenet.
7. Laita 1–2 isoa basilikanlehteä jokaisen munakoisoviipaleen päälle. Levitä noin 1 rkl juustoseosta munakoisoille. Pyöräytä rulliksi.
8. Asettele rullat leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia.
9. Tarjoile itsekeitetyn tomaattikastikkeen kanssa.

Vinkki: Lisukkeeksi munakoisorullille sopii esimerkiksi tomaattikastike, vihersalaatti ja ilmakuivattu kinkku.

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Rapeat tofupuikot ja eloisa venetolainen punaviini

Rapeat tofupuikot ja muheva linssitahna saavat ryhdikkään seuralaisen mehevän marjaisesta ja mausteisen yrttisestä punaviinistä. Yhdistelmä herauttaa miellyttävästi veden kielelle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.