Viikon viinivinkki

Marjainen venetolainen ja paahtopaistileipä

12 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Klassikko on klassikko vaikka voissa paistaisi. Keskitäyteläinen, marjainen venetolainen on viinikaapin vakiovaruste ja täydellistä paahtopaistileivän palanpainikkeena. Oikaisija ostaa paahtopaistin valmiina ja hifistelijä paistaa lihan ja leipoo leivän itse. Niin tai näin, kirsikkainen ja kevyen vadelmainen punaviini kruunaa annoksen.

Paahtopaistileipä

Paahtopaistileipä

4 annosta
munaton
valmistusaika 20 min + 1,5 h paistamiseen

Ainekset:
Noin 800 g paahtopaistia
mustapippuria
suolaa
voita

Kastike:
4 rkl HP-kastiketta
3 rkl sinappia
2 rkl öljyä
1 rkl ketsuppia
ripaus curryjauhetta

Lisäksi:
4 viipaletta maalaisleipää
pala piparjuurta
kapriksia
sulakurkkuviipalaeita
punasipulirenkaita
mustapippuria
sormisuolaa

Valmistusohje:
1. Ota paisti ajoissa jääkaapista huoneenlämpöön. Mausta paisti pippurilla ja suolalla.
2. Ruskista paistiin kaunis ruskea väri vähässä voissa paistinpannulla.
3. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä sisälämpömittarin antura paksuimpaan kohtaan. Paista 140-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 50 astetta.
4. Nosta liha pois uunista ja kääri hetkeksi folioon levähtämään.
5. Leikkaa paistista ohuen ohuita viipaleita.
6. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
7. Paahda leivät.
8. Kokoa leiville salaattia, paahtopaistiviipaleita, raasta päälle piparjuurta, ripottele kapriksia, suolakurkkuviipaleita, punasipulirenkaita ja kastiketta. Rouhi pinnalle vielä mustapippuria ja ripaus sormisuolaa.

 

Aiemmat viinivinkit

Grillattu entrecôte ja muhevan mausteinen venetolainen

Grillattu naudan entrecôte, aromikas tomaatti-sardellikastike ja uuden sadon kaali ovat grillaajan kesäruokaa. Paahteisen entrecôten kruunaa mehukkaan hedelmäinen venetolainen punaviini, jonka aromeissa on kuivattuja hedelmiä, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Savuperunaleipä ja herkullisen marjainen rosee

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Savuaromisen perunaleivän kanssa maistuu viehkeä ja herkullisen marjainen Viinilehden Vuoden roseviini. Savuinen aromikkuus ja tuntuva yrttisyys korostavat viinin viehättävää vadelmaisuutta ja mansikkaisuutta. Katso viikon

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.