Viikon viinivinkki

Albariñoa Galiciasta ja ruusukaali-tarte tatin

38 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Espanja

Raikas ja puhdaspiirteinen albariño tuo tuulahduksen Espanjaa Atlantin rannikolta. Herukkaa ja karviaisia pursuava viini on tuhdin mineraalinen ja jopa hieman suolainen. Parivaljakokseen se saa hienostuneen pähkinäisen ruusukaalipiirakan, joka on suolainen versio klassisesta tarte tatin -keikaustortusta. Rapeat pekaanipähkinät, runsasarominen ruusukaali ja suuta kutkutteleva valkoviini nostavat hymyn huulille.

Alkon tuotesivu

Ruusukaali-tarte tatin

ruusukaali-tarte tatin

munaton, 6 annosta
valmistusaika 1 h 20 min

Ainekset:
1 (400 g) iso lehtitaikinalevy
1 rs (350 g) ruusukaalia
2 valkosipulinkynttä
2 rosmariininoksaa
100 g pekonia
2 rkl öljyä
3 rkl hunajaa
1 rkl balsamicoa
3/4 tl suolaa
1 dl pekaanipähkinöitä

Yrtti-tuorejuustotahna:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl hunajaa
1/4 tl suolaa
1 dl yrttejä hienonnettuna (esim. minttu, basilika, kirveli)

Valmistusohje:
1. Ota lehtitaikinalevy pakkauksesta huoneenlämpöön sulamaan 15–30 minuutiksi.
2. Puhdista ruusukaalit ja leikkaa ne puoliksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja rosmariini. Suikaloi pekoni.
3. Paista pekonit tilkassa öljyä uunin kestävässä paistinpannussa.
4. Lisää ruusukaalit, valkosipulit ja rosmariinit pannuun. Mausta hunajalla, balsamicolla ja suolalla. Paista sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat hieman ruskistuneet.
5. Sekoita joukkoon pekaanipähkinät.
6. Voitele pannun reunoja hieman öljyllä. Levitä täytteen päälle lehtitaikinalevy. Painele taikinan reunat pannun pohjaan. Pistele haarukalla muutama reikä taikinakuoreen.
7. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lehtitaikinakuori on paistunut kauniin ruskeaksi ja rapeaksi.
8. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kiepauta piiras tarjoilulautaselle täytepuoli ylöspäin.
9. Sekoita yrttituorejuustotahnan ainekset keskenään kulhossa. Tarjoile ruusukaali tarte tatinin kanssa.

Vinkki: Jos haluat piirakasta kasvisversion, korvaa pekoni aurinkokuivatulla tomaatilla.

Edellisen viikon viinivinkki

Valpolicella ripasso ja savoijinkaalikääryleet

Villalta Valpolicella Ripasso 2018

Punaviini Italia
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä