viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Loiren kuohuviini ja valkoinen perunapizza

33 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Pizzaperjantai saa uutta potkua valkoisesta perunapizzasta, joka täytetään paahdetulla kukkakaalilla ja antipastokasviksilla. Kaada herkkulättänän kaveriksi lasiin tyylikästä ja hennon paahteista ranskalaista crémantia.

Alkon tuotesivu

Perunapizza bianco

Perunapizza

Ainekset:
12 isoa yleisperunaa (noin 1 kg )
2 rkl oliiviöljyä
2 tl sormisuolaa
1 tl mustapippuria myllystä
2 dl ranskankermaa
(2 tl raastettua sitruunankuorta)
4 palloa (à 125 g/200 g) mozzarellaa
3 1/2 dl parmesaani-juustoa raastettuna
tuoretta basilikaa, oreganoa tai timjamia
4 rkl pinjansiemeniä

Lisätäytteet:
paahdettua kukkakaalia tai muita paahdettuja kasviksia
marinoitua artisokkaa, oliiveja tai kapriksia

Valmistusohje:
1. Pese tai kuori perunat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi mandoliiniterällä tai veitsellä.
2. Voitele kaksi leivinpaperia öljyllä ja laita paperit uunipelleille öljy puoli ylöspäin. Lado perunaviipaleet leivinpapereille limittäin pizzapohjaksi. Sivele myös päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Paista pizza-perunapohjia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat melkein kypsiä ja saaneet väriä.
4. Mausta ranskankerma halutessasi sitruunankuorella. Levitä perunoille ranskankermaa sekä puolet revitystä mozzarellasta ja parmesaanista.
5. Jatka paistamista 250-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia, kunnes juusto on sulannut. Lisää päälle loput mozzarellasta ja parmesaanista sekä muut haluamasi täytteet. Viimeistele perunapizza yrteillä ja pinjansiemenillä.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä