Viikon viinivinkki

Hanariesling Pfalzista ja piknikin maapähkinävoi-avokadotoastit

19 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Lämpimien päivien koittaessa on rentouttavaa istua viltille auringon paisteeseen ja avata eväslaukku. Pakkaa piknik-kassiin maapähkinävoi-avokadotoasteja ja pfalzilaista rieslingiä – hanapakkauksesta riittää koko seurueelle. Maapähkinävoin ja avokadon kermaisuus saa vastapainokseen mineraalisen valkoviinin, jossa on roimasti hapokkuutta.

Maapähkinävoi-avokadotoastit

Maapähkinävoi-avokadotoastit

10 annosta, valmistusaika 30 min
kasvis, maidoton, munaton

Ainekset:
10 viipaletta ruispaahtoleipää
5 rkl maapähkinävoita
2 rkl dijonsinappia
2 avokadoa
5 dl salaatinlehtiä

Balsamicosipuli:
1 pieni punasipuli
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
ripaus suolaa

Lisäksi:
cocktailtikkuja

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.