Viikon viinivinkki

Eteläafrikkalainen roseekuohuva ja nokkosletut

17 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Vappuviikonloppu kruunataan kuohuviinillä ja brunssi- tai lounaspöytään sopivilla nokkosletuilla! Pitsireunaiset ohuet lettuset täytetään juustoraasteella tai savukalalla, ja viimeistellään sitruuna-ruohosipuli-ranskankermalla. Eteläafrikkalainen Chardonnay- ja Pinot Noir -pohjainen roseekuohuviini viimeistelee keväisen makunautinnon. Punamarjainen ja hennon paahteinen kuohuva on myös loistokas aperitiivi ja tunnelman nostattaja!

Nokkosletut

Nokkosletut

Ainekset:
2 dl ryöpättyjä nokkosen lehtiä (voit käyttää myös pinaattia)
2 munaa
2 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
2 dl kivennäisvettä

Paistamiseen:
voi-öljyseosta

Täyte:
juustoraastetta tai lämminsavukalaa
ranskankermaa
ruohosipulisilppua
sitruunamehua

Valmistusohje:
1. Hienonna ryöpätyt nokkoset.
2. Sekoita munat, maito, vehnäjauhot, öljy ja suola taikinaksi. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
3. Lisää kivennäisvesi taikinaa. Paista letut paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Paista isoja, ohuita lettuja.
4. Tarjoa nokkosletut sellaisenaan, juustoraasteen kanssa tai savukalan kanssa. Kastikkeeksi sopii ruohosipulilla ja sitruunamehulla maustettu ranskankerma.

Vinkki! Voit käyttää nokkosen sijasta myös pinaattia.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.