Viikon viinivinkki

Maukas toscanalainen punaviini ja uunilihapullat

5 / 2021 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Italia

Olen valinnut tämänviikkoiseksi viini-ruokapariksi muhkeat, basilikalla ja parmesanilla höystetyt uunilihapullat ja toscanalaisen punaisen. Helposti valmistuvan lihapulla-annoksen tomaattiseen aromimaailmaan sopii mainiosti tämä jo hieman kehittynyt, yrttisiä, marjaisia ja mausteisia vivahteita tarjoava Sangiovese- ja Merlot -lajikkeista valmistettu, luonteikas punaviini.

Alkon tuotesivu >>

Uunilihapullat

Uunilihapullat

4 annosta
45 min + 20 min kypsennykseen
munaton

Ainekset:
3/4 dl pankojauhoja
1 dl kuohu- tai ruokakermaa
2 valkosipulinkynttä
500 g nauta-sikajauhelihaa
1 d oreganoa hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl raastettua parmesaania

Paistamiseen:
2-3 rkl voi-öljyseosta

Kastike:
400 g tomaattimurskaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
1/2 tl sokeria
mustapippuria myllystä

Valmistusohje:
1. Mittaa pankojauhot ja kerma kulhoon. Sekoita ja anna turvota noin 5 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kypsennä se halutessasi pannulla öljytilkassa.
3. Laita valkosipuli, jauheliha, yrtit, suola, pippuri ja juusto kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele tasakokoisia lihapullia.
4. Paista pulliin kaunis väri paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Laita pullat uunivuokaan.
5. Valmista kastike. Sekoita tomaattimurskaan öljy ja mausteet. Kaada pastakastike vuokaan lihapullien päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Paistoaika riippuu pullien koosta. Kääntele pullia muutaman kerran paistamisen aikana.
7. Viimeistele basilikalla ja parmesaaniraasteella. Tarjoa keitetyn pastan kanssa. Kokeile myös artisokka-pinaattisalaattia uunilihapullien kanssa.

Vinkki: Oikaise ja käytä kastikkeeksi kaupan valmista tomaattipastakastiketta. 

Edellisen viikon viinivinkki

Chilen kypsiä marjoja ja meheviä possunposkia

Leyda Las Brisas Pinot Noir 2018

Punaviini Chile
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Lue lisää