Viikon viinivinkki

Täyteläinen eteläafrikkalainen chardonnay ja kananpojan paistileike

19 / 2021 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Etelä-Afrikka

Keväisessa auringonpaisteessa maistuu mehevän hedelmäinen, eksoottisia aromeja tarjoileva, hennon paahteinen ja jopa pähkinäinenkin valkoviini. Runsaan luonteensa ansiosta viini on täydellinen kumppani lämpimän viikonlopun kunniaksi esiin kaivetun grillin kätköissä valmistuvien kananpojan paistileikkeiden seuraan.

Alkon tuotesivu

Kananpojan paistileike grillissä

Kananpojan paistileike grillissä

4 annosta
maidoton, munaton, gluteeniton

Ainekset:
1 kg kananpojan luutonta paistileikettä
1 tl hienoa merisuolaa
1/2 dl hunaja-etikkaglaseerauskastiketta

Hunaja-etikkaglaseerauskastike:
4 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl luomuhunajaa
2 tl Dijon-sinappia
2 rkl tuoretta oreganoa
2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
1 tl hienoa merisuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje:
1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
2. Käytä osa kastikkeesta lihan marinointiin ja loput lihan valeluun grillauksen aikana.
3. Laita paistileikkeet kulhoon ja mausta suolalla.
4. Kaada hunaja-etikkakastike kanan joukkoon. Hiero kastiketta lihan pintaan, peitä astia kelmulla. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mieluiten yön yli.
5. Ota lihat huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen grillaamista.
6. Grillaa paistileikkeitä keskilämmöllä ensin nahkapuoli alaspäin noin 10 minuuttia. Käännä ja valele kastikkeella.
7. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, tai kunnes liha on mehevän kypsää. Valele kastikkeella myös toinen puoli. Kääntele lihaa useasti grillauksen aikana.

Vinkki: Hunaja-etikkaglaseerauskastike sopii myös maustamaan porsaanlihaa. 

 

 

Edellisen viikon viinivinkki

Pfalzin Grauer Burgunder ja aasialaiset kalapullat

Fritz Walter Grauer Burgunder Trocken 2020

Valkoviini Pfalz
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Lue lisää