Keväisessa auringonpaisteessa maistuu mehevän hedelmäinen, eksoottisia aromeja tarjoileva, hennon paahteinen ja jopa pähkinäinenkin valkoviini. Runsaan luonteensa ansiosta viini on täydellinen kumppani lämpimän viikonlopun kunniaksi esiin kaivetun grillin kätköissä valmistuvien kananpojan paistileikkeiden seuraan.
Alkon tuotesivu
Kananpojan paistileike grillissä
4 annosta
maidoton, munaton, gluteeniton
Ainekset:
1 kg kananpojan luutonta paistileikettä
1 tl hienoa merisuolaa
1/2 dl hunaja-etikkaglaseerauskastiketta
Hunaja-etikkaglaseerauskastike:
4 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl luomuhunajaa
2 tl Dijon-sinappia
2 rkl tuoretta oreganoa
2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
1 tl hienoa merisuolaa
rouhittua mustapippuria
Valmistusohje:
1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
2. Käytä osa kastikkeesta lihan marinointiin ja loput lihan valeluun grillauksen aikana.
3. Laita paistileikkeet kulhoon ja mausta suolalla.
4. Kaada hunaja-etikkakastike kanan joukkoon. Hiero kastiketta lihan pintaan, peitä astia kelmulla. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mieluiten yön yli.
5. Ota lihat huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen grillaamista.
6. Grillaa paistileikkeitä keskilämmöllä ensin nahkapuoli alaspäin noin 10 minuuttia. Käännä ja valele kastikkeella.
7. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, tai kunnes liha on mehevän kypsää. Valele kastikkeella myös toinen puoli. Kääntele lihaa useasti grillauksen aikana.
Vinkki: Hunaja-etikkaglaseerauskastike sopii myös maustamaan porsaanlihaa.