Uusi-seelantilaisen Pinot Gris -lajikkeesta valmistetun viinin puhdaspiirteisen hedelmäisestä aromimaailmasta voi erottaa omenaa, persikkaa, hunajamelonia ja mineraalisuutta. Hedelmäiset vivahteet monipuolistuvat hunajaisilla, makean mausteisilla, hennon kermaisillakin sävyillä. Lähes kuiva suutuntuma ryhdittyy eloisan hapokkuuden myötä. Viehkeän makeuden ansiosta se on mitä herkullisin valinta itämaista twistiä tarjoilevan sormisyötävän seurana. Tätä yhdistelmää voit kokeilla vaikkapa joulunajan pikkunaposteltavana.
Alkon tuotesivu >>
Lohi-rapukeksit
30 min, 20 kpl
Ainekset:
400 g lohifileetä
10 cm pala kurkkua
1 punasipuli
1 punainen chili
1 vihreä chili
1 ruukku korianteria
5 limeä
½ dl oliiviöljyä
½ dl seesaminsiemeniä
½ tl suolaa
2 tl kardemummarouhetta
*
Rapukeksit:
20 rapukeksiä esim. Aasia-marketeista
2 rkl savustettua paprikajauhetta
1 rkl chilijauhetta
*
Koristeluun:
kirjolohenmätiä
erilaisia chilejä
pala tuoretta piparjuurta
kardemummarouhetta
Valmistusohje:
1. Poista lohesta nahka ja rasvat. Leikkaa 1–1/2 cm kuutioiksi.
2. Kuori kurkku, poista siemenosa ja kuutioi. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Poista halutessasi siemenet. Hienonna korianteri.
3. Yhdistä kasvis- ja lohikuutiot samaan kulhoon. Raasta sekaan limenkuoret ja purista mehut. Lisää oliiviöljy, seesaminsiemenet, suola ja kardemumma. Sekoita.
4. Levitä rapukeksit työlaudalle. Sekoita paprika- ja chilijauhe. Ripottele mausteseosta siivilän läpi rapukeksien päälle.
5. Nosta reilu ruokalusikallinen lohiseosta rapukeksin päälle. Leikkaa koristeluun varatut chilit paperinohuiksi viipaleiksi. Koristele rapukakut chilillä kirjolohenmädillä. Raasta lopuksi pinalle tuoretta piparjuurta ja ripottele kardemummaa.
Vinkki! Voit käyttää maissikeksejä tai tortillalastuja rapukeksien sijaan. Mausta lopuksi savustetulla paprika-chiliseoksella.