viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Alsacen Riesling ja rösticocktailit

50 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Alsace

Herkullisen Alsacen alueen Riesling-lajikkeesta valmistetun viinin aromimaailmasta voi erottaa omenaa, persikan kiveä, mineraalisuutta ja tientynlaista mehiläisvahaa. Tiivis, mutta suunmyötäisen hedelmäinen maku saa ryhdin tyylikkäästä hapokkuudesta, joka kannattelee viiniä pitkään, veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan. Tämä viini on herkullinen valinta joulupöydän alkuruokien seuraan. Tämänkertainen reseptisuositus hieman suolaisten elementtien kera tuo viinistä korostuneesti kypsän hedelmäiset vivahteet esiin.

Alkon tuotesivu >>

Violetit rösticocktailit

25 pikkulettua
gluteeniton
45 min

Ainekset:
400 g blue congo -perunaa tai violettia bataattia
1 dl mantelirouhetta
1 tl suolaa
1 muna
100 g voimakasta juustoraastetta
*
Paistamiseen:
voita ja öljyä
*
Mäti-anjovistäyte:
1 prk (120 g) smetanaa
2 anjovisfileetä
1 tl dijonsinappia
1/4 punasipuli hienonnettuna
1 dl tilliä hienonnettuna
50 g mätiä
*
Lohi-piparjuuritäyte:
100 g ohuita kylmäsavulohiviipaleita
1 dl kuohukermaa
2 rkl piparjuurta raastettuna
ripaus suolaa
ripaus sokeria
violettia miniyrttiä

Valmistusohje:
1. Aloita mäti-anjovistäytteestä. Soseuta kulhossa smetana, anjovisfileet ja sinappi sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuori punasipuli. Hienonna sipuli ja tilli.
2. Valmistele lohitäyte. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet pienemmiksi annospaloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta kerma piparjuuriraasteella, ripauksella suolaa ja sokeria.
3. Tee röstit. Kuori perunat tai bataatit ja raasta ne raastimen karkealla terällä.
4. Sekoita kulhossa perunaraaste, mantelirouhe, suola, muna sekä juustoraaste.
5. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Nosta pannulle ruokalusikallisen kokoisia nokareita röstiseosta. Painele lusikalla nokareet litteiksi. Paista 2 minuuttia molemmin puolin, kunnes röstit ovat pinnalta ruskistuneet ja pysyvät hyvin kasassa.
6. Nosta röstit tarjoiluvadille. Annostele röstien päälle piparjuurikermaa ja kylmäsavulohta, koristele miniyrttien lehdillä. Laita osan röstien päälle anjovissmetanaa, mätiä, punasipuli- ja tillisilppua.

Vinkki: Voit korvata blue congo -perunan tavallisella yleisperunalla.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä