viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Parsaa, gnoccheja ja Viinilehden Vuoden kuohuviiniä

17 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Arvio

Vastavalitussa Viinilehden Vuoden kuohuviinissä on reilun hedelmäisyyden, ananaksen, persikan ja omenan lisäksi hentoa paahteisuutta – jopa vienoa kermaisuutta. Yrttisen ja mineraalisen aromikkuuden ansiosta Vuoden kuohuviini sopii mainiosti yrteillä viimeistellyn parsa-gnocchi-annoksen seuraan. Kuplat tuovat maukkaasti myös annoksen aromeja esiin.

Alkon tuotesivu

Parsagnocchit – kevään helpoin parsaresepti

parsaresepti: parsagnocchit

Ainekset

4 annosta, 25 minuuttia
*
1 nippu (500 g) parsaa (valkoista tai vihreää)
1 pkt (500 g) perunagnoccheja (esim. Rana)
50 g voita
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 tl sitruunamehua
1/2 tl hiutalesuolaa
1/2 tl mustapippuria
100 g parmesaania
tuoretta minttua
tuoretta basilikaa

Valmistustapa

1. Kuori parsat, taita pois kuivat kannat. Keitä vihreitä parsoja niukassa, suolalla maustetussa vedessä 3–5 minuuttia, valkoisia parsoja noin 10 minuuttia. Paloittele parsat.
2. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta siivilässä.
3. Kuumenna voi-öljyseos paistokasarissa, puserra sekaan kuoritut valkosipulinkynnet. Lisää gnocchit ja paista niihin väriä. Lisää parsapalat, kuumenna hetki. Mausta ruoka sitruunamehulla, hiutalesuolalla ja mustapippurilla.
4. Viimeistele ruoka raastetulla parmesaanilla ja silputuilla tuoreyrteillä.

Edellisen viikon viinivinkki

Täyteläinen kasviskeitto ja Biecherin pinot gris

Jean Biecher Pinot Gris 2018

Valkoviini Alsace
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä