Viikon viinivinkki

Täyteläinen kasviskeitto ja Biecherin pinot gris

16 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Alsace

Arvio

Alsacen luomuviinin eksoottisen hedelmäiset, makean mausteiset, jopa kukkaisen parfyymiset vivahteet täydentävät herkullisesti kookosmaidolla ja inkiväärillä maustetun kasviskeiton vivahteita. Lähes öljyinen, vienosti makeutta tarjoileva pinot gris ja suuntäyttävä kasviskeitto ovat rakenteiltaan tyylikkäässä tasapainossa.

Alkon tuotesivu

Kurkuma-kukkakaalikeitto

kurkuma-kukkakaalikeitto

Ainekset

5 perunaa
½ kukkakaali
1 sipuli
1 kourallinen pensaspapuja
3 cm inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
noin 1,2 l vettä
4 rkl punaisia linssejä
2 rkl curryjauhetta
2 tl tuoretta kurkumaraastetta tai jauhettua kurkumaa
1 tl suolaa
*
Viimeistelyyn:
chililastuja

Valmistustapa

1. Kuori ja paloittele perunat.
2. Irrota kukkakaalista lehdet, heitä nahistuneet pois ja säästä loput. Irrota kukkakaalista varsi, kuori kuivat kohdat hedelmäveitsellä pois ja viipaloi loppu varsi. Irrota kukkakaalista nuput, jaa suupalan kokoisiksi.
3. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi.
4. Pese pensaspavut ja nypi niistä kannat pois.
5. Kuori inkivääri ja hienonna se. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
6. Laita kasvikset papuja ja kukkakaalinlehtiä lukuun ottamatta isoon kattilaan. Kaada kattilaan kookosmaito, lisää 3 kookosmaitotölkiln verran kylmää vettä keittoon (yhteensä 1,2 l). Lisää linssit ja mausteet.
7. Kiehauta ja keitä kukkakaalikeittoa noin 15 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.
8. Tarkista liemen maku, lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Lisää pavut ja kukkakaalin lehdet, keitä vielä minuutti.
9. Koristele kukkakaalikeitto chililastuilla.
10. Katso viinivinkki ja kaada viini lasiin.

Edellisen viikon viinivinkki

Karitsavarras ja luomu-zinfandel

Bonterra Organic Zinfandel 2017

Punaviini Kalifornia
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Lue lisää