Vappuherkku: Uunidonitsit

Jälkiruoka
Vappuherkku: Uunidonitsit

Unohda uppopaisto, nämä helpot ja herkulliset uunidonitsit onnistuvat lapsiltakin. Kokeile ja ihastu!

Ainekset

Noin 15 kappaletta
*
1/2 dl öljyä
1 1/4 dl vaniljajogurttia
1 muna
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 rkl öljyä
*
Kuorrutus:
25 g voita
1/2 dl sokeria + 1 tl kanelia
1 dl mansikka-tomusokeria + 1-2 tl vettä
1 dl kaakao-tomusokeria + 1-2 tl vettä
strösseleitä
*
donitsipelti

Valmistusohje

1. Sekoita öljy, jogurtti, muna ja sokeri kulhossa.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa.
3. Öljyä donitsipelti kevyesti. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellin koloihin.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Älä kypsennä donitseja liikaa, pinta jää vaaleaksi mutta kuorrute peittää sen.
5. Sulata kuorrutteen voi. Voitele donitsit voisulalla. Jos kuorrutat donitsit kaneli-sokerissa, pyöritä donitsit kanelilla maustetussa sokerissa, jäähdytä.
6. Valmista tomusokerista ja vedestä jäykkä kuorrute. Valuta kuorrutetta jäähtyneille donitseille ja koristele strösseleillä.

Vinkki: Leivo donitsit edellisenä päivänä. Säilytä muoviin käärittynä, voitele ja kuorruta vähän ennen tarjoilua.

Vappuviinisuositus

Canti Moscato d’Asti

567847, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DOCG Moscato d'Asti / Piemonte, Italia
Canti Family
Moscato
9,78 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä