Ainekset
4 siivua vasikan (naudan) potkaa
2-3 rkl oliiviöljyä
vehnäjauhoja
2 sipulia
2-3 porkkanaa
2 sellerinvartta
2-3 valkosipulin kynttä
1-1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
oreganoa, timjamia
Gremolada (yrttiseos)
1 nippu persiljaa
1 valkosipulinkynsi
1 /2 sitruunan raastettu kuori
200 – 300g tomaattimurskaa
Valmistusohje
Ota 2-3 cm paksuiset potkaviipaleet ja leivitä ne vehnäjauhoissa. Jos olet saanut käsiisi oikeaa vasikkaa, potkaviipaleiden tulee olla paksumpia, 4-5-senttisiä. Tässä tapauksessa sido niiden ympärille paistinlankaa, jotta ne pysyvät koossa. Paista kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi oliiviöljyssä. Pilko porkkanat, sellerit, valkosipulit ja sipulit pieniksi kuutioiksi ja freesaa ne oliiviöljyssä tai voissa. Kiehauta uuninkestävässä kasarissa valkoviiniä vähän kasaan ja lisää kasvikset, tomaattimurska ja lihat. Mausta. Pane 175-asteiseen uuniin hautumaan ainakin puoleksitoista, mieluummin yli kahdeksi tunniksi.
Valmista gremolada: Ennen tarjoilua raasta sitruunankuori, silppua valkosipuli ja persilja.Tee niistä tahna, jonka levität lihanpalojen päälle muutama minuutti ennen tarjoilua. Tarjoa kuumana risoton kanssa, luuydin on silloin maukkaimmillaan.