viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Hedelmäinen punakaali-sinihomejuustosalaatti ja pippurijogurtti

15.11.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Juuli Hakkarainen + lautanen saijahalko.com

Hedelmäinen punakaali-sinihomejuustosalaatti on jouluisia makuja pullollaan, taatelia, päärynää, homejuustoa...

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis, munaton

30 min + 20 min maustumiseen

*

1/4 punakaali

1 dl tuoreita taateleita

2 päärynää

2 endiiviä

200 g sinihomejuustoa

*

Mausteliemi:

1 1/2 dl vettä

1 dl sokeria

1/2 dl väkiviinaetikkaa

*

Pippurijogurtti:

1 dl maustamatonta jogurttia

1 tl mustapippuria myllystä

ripaus suolaa

*

Koristeluun:

tuoreita yrttejä tai krasseja

Valmistusohje

1. Kiehauta mausteliemen vesi, sokeri ja etikka.
2. Suikaloi punakaali hyvin ohueksi ja kaada liemi kaalisuikaleiden päälle. Anna pehmentyä 20 minuuttia, mieluiten pari tuntia.
3. Poista taateleista kivet ja leikkaa paloiksi. Kuori ja paloittele päärynät.
4. Asettele endiivin lehdet yksitellen uunipellille. Täytä ne valutetulla punakaalilla, taateleilla ja päärynällä. Ripottele pintaan sinihomejuusto.
5. Grillaa nopeasti uunin grillivastuksen alla 220 asteessa, kunnes juusto on hieman ruskettunut.
6. Sekoita pippurijogurtin ainekset keskenään.
7. Tarjoile täytetyt endiivit pippurijogurtin ja tuoreiden yrttien kanssa.

Viinisuositus

Codorniu Ecológica Cava Semi Seco

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Katalonia
12,78 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä