viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Valkosuklaa-mansikkakakku

26.06.2012 Antti Vahtera

Liota liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sulata valkosuklaa juoksevaksi vesihauteessa miedossa lämmössä. Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja lisää liotetut, kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita maito sulatetun suklaan joukkoon. Kaada suklaa-maitoseos munavaahtoon ja jäähdytä kylmäksi koko ajan sekoittaen siten, ettei liivate hyydy kokkareiksi. Tee kakku pienelle leikkuulaudalle, voipaperin päälle. Lisää täytemassaan notkeahko kermavaahto ja kaada […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Yhden kananmunan sokerikakkupohja

Täyte

2 dl maitoa

1 kananmuna

35 g sokeria

3 liivatelehteä

3 dl kuohukermaa

120 g valkosuklaata

2-3 pientä ropposta mansikoita

Sokeriliemihyytelö

1 dl sokerilientä

1 kpl liivatelehti

Valmistusohje

Liota liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sulata valkosuklaa juoksevaksi vesihauteessa miedossa lämmössä.

Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja lisää liotetut, kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita maito sulatetun suklaan joukkoon.

Kaada suklaa-maitoseos munavaahtoon ja jäähdytä kylmäksi koko ajan sekoittaen siten, ettei liivate hyydy kokkareiksi.

Tee kakku pienelle leikkuulaudalle, voipaperin päälle. Lisää täytemassaan notkeahko kermavaahto ja kaada pyöreään, 5 cm korkean irtopohjavuoan renkaaseen, jonka pohjalla on 5 mm:n paksuinen sokerikakkupohja. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen koristelua ja renkaan irrotusta.

Koristele kakku neljään osaan leikatuilla mansikoilla. Kiillota mansikat sokeriliemihyytelöllä.

Sokeriliemihyytelö

Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Lämmitä sokeriliemi ja lisää valutettu liivatelehti. Jäähdytä liemi kädenlämpöiseksi kunnes se alkaa hyytyä. Sivele lientä marjojen pintaan pullasudilla.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Äitienpäivän kimppuun – 4 x rosee ja kukka

06.05.2025 Viinilehden toimitus

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä