Ainekset
Yhden kananmunan sokerikakkupohja
Täyte
2 dl maitoa
1 kananmuna
35 g sokeria
3 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
120 g valkosuklaata
2-3 pientä ropposta mansikoita
Sokeriliemihyytelö
1 dl sokerilientä
1 kpl liivatelehti
Valmistusohje
Liota liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sulata valkosuklaa juoksevaksi vesihauteessa miedossa lämmössä.
Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja lisää liotetut, kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita maito sulatetun suklaan joukkoon.
Kaada suklaa-maitoseos munavaahtoon ja jäähdytä kylmäksi koko ajan sekoittaen siten, ettei liivate hyydy kokkareiksi.
Tee kakku pienelle leikkuulaudalle, voipaperin päälle. Lisää täytemassaan notkeahko kermavaahto ja kaada pyöreään, 5 cm korkean irtopohjavuoan renkaaseen, jonka pohjalla on 5 mm:n paksuinen sokerikakkupohja. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen koristelua ja renkaan irrotusta.
Koristele kakku neljään osaan leikatuilla mansikoilla. Kiillota mansikat sokeriliemihyytelöllä.
Sokeriliemihyytelö
Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Lämmitä sokeriliemi ja lisää valutettu liivatelehti. Jäähdytä liemi kädenlämpöiseksi kunnes se alkaa hyytyä. Sivele lientä marjojen pintaan pullasudilla.