viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Suklaaganache

13.02.2017 Resepti: Kira Weckman Kuva: Sami Piskonen

Makuhermoja hyväilevä suklaaganache on helppo herkku vaikkapa cocktailkutsuille.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Noin 10 kpl

gluteeniton, munaton

20 min + 12 h jähmettymiseen ja tekeytymiseen

*

170 g tummaa suklaata (70 % kaakaopitoisuus)

1 1/4 dl (125 g) vispikermaa (35 % rasvaa)

25 g glukoosisiirappia

40 g voita

*

Koristeluun:

sokeroitua inkivääriä (säilyke)

marenkia

merisuolahiutaleita

*

Lisäksi

10 keksikuppia (tartaletti) tai snapsilasia

Valmistusohje

1. Mittaa suklaa kulhoon.
2. Mittaa kerma ja glukoosisiirappi pieneen kattilaan. Kiehauta, mutta älä keitä.
3. Kaada kuuma kerma suklaan päälle. Sekoita nuolijalla tasaiseksi, vältä liiallista vatkaamista, jotta seokseen ei pääse ilmakuplia.
4. Kun suklaa on kädenlämpöistä (alle 40 astetta). Lisää joukkoon kuutioitu viileä voi.
5. Sekoita tasaiseksi ja jaa seos keksikuppeihin tai snapsilaseihin.
6. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
7. Anna suklaan lämmetä vajaa tunti huoneenlämmössä ennen nauttimista.
8. Koristele ennen tarjoilua esimerkiksi inkiväärisuikaleilla, marengilla tai suolahiutaleilla.

 

Vinkki:
Suklaiset suupalat voi valmistaa jo muutamaa päivää ennen tarjoilua. Säilytä kylmässä.

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Suklaasavariini

time Created with Sketch.
1 h 40 min
Maidoton Leivonnainen
Jälkiruoka
Jälkiruoka

Lue lisää

Järjestä olutpruuvi – vinkit oluttastingin järjestämiseen

07.02.2023 Anikò Lehtinen + kuva Shutterstock

Viini ja suklaa sulavat suuhun

16.12.2019 Kuva Laura Riihelä

Yhdistä joulukarkit ja viini

18.12.2017 Ilkka Sirén + Kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä