viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Savustettu kuha ja suolakurkku-kaprispyttipannu

26.06.2012 Antti Vahtera

Mikä onkaan parempaa kun savustettu kuha? Savustettu ja grillattu kuha tietysti! Kokoa herkullisen kuhan kylkeen pyttipannu suolakurkuista ja kapriksista.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 suomustettua kuhafileetä (140-150 g henkeä kohden)

mustapippuria myllystä

Maldon -suolaa

2 rkl oliiviöljyä

Suolakurkku-kaprispyttipannu:

3 suolakurkkua

2 rkl kapriksia

8 pientä keitettyä varhaisperunaa tai jauhoista perunaa (esim. van gogh)

2 pientä punasipulia

1 dl silputtua ruohosipulia

1 nippu rucola-salaattia

1 sitruunan mehu

0.5 dl oliiviöljyä

mustapippuria myllystä

Maldon- suolaa

Valmistusohje

Savustettu kuha

1. Mausta kuhafileet pippurilla, suolalla ja sivele oliiviöljyllä.
2. Paahda fileiden pinta grillissä tasoparilalla tai paistinpannulla rapeaksi. Älä kuitenkaan paista vatsapuolelta.
3. Nostele fileet savustuspussiin nahkapuoli ylöspäin ja kääri pussin suu tiukasti kiinni. Kuumenna kaasugrilli erittäin kuumaksi. Mikäli käytät hiiligrilliä, niin odota että grillissä ei ole liekkejä ja että kuuma hiillos alkaa muodostua.
4. Lisää savustuspussi ritilälle mahdollisimman lähelle kuumuutta ja anna savustua 15 minuuttia.
5. Nosta savustuspussi ritilältä ja anna kalan mehustua pussissa vielä noin 2 minuuttia ennen pussin avaamista.
6. Avaa pussi saksilla sivureunoja pitkin leikaten. Varo kuumaa höyryä. Nostele fileet lautaselle pyttipannun päälle.

Suolakurkku-kaprispyttipannu

1. Silppua sipuli hienoksi ja varret suikaleiksi. Kuutioi suolakurkut ja perunat.
2. Kuullota sipuli oliiviöljyssä kullankeltaiseksi, lisää perunat ja anna vielä kuullottua hetkisen.
3. Lisää joukkoon suolakurkut, kaprikset ja ruohosipuli.
4. Mausta sitruunanmehulla ja pippurilla. Lisää viimeksi rucola- salaatti ja tarkista suola.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Alkuruoka

Endiivit kaprismajoneesilla ja sardellilla

time Created with Sketch.
25 min
Maidoton Kalaruoka
Pääruoka

Uunikala ja kasvispaistos loirelaisittain

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

KWV Classic Collection -viinit sopivat pimeneviin iltoihin – katso viineille sopivat reseptit!

Kaupallinen yhteistyö

20.08.2020 Viinilehden toimitus

Itävaltalainen Riesling ja Grüner Veltliner maistuu suomalaisille

Kaupallinen yhteistyö

16.07.2020 Viinilehden toimitus

Lempeä kuhaconfit ja hapokas itävaltalainen riesling sopivat kesän kevyempiin herkutteluhetkiin

Kaupallinen yhteistyö

16.07.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä