Savustettu kuha ja suolakurkku-kaprispyttipannu

Mikä onkaan parempaa kun savustettu kuha? Savustettu ja grillattu kuha tietysti! Kokoa herkullisen kuhan kylkeen pyttipannu suolakurkuista ja kapriksista.

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 suomustettua kuhafileetä (140-150 g henkeä kohden)

mustapippuria myllystä

Maldon -suolaa

2 rkl oliiviöljyä

Suolakurkku-kaprispyttipannu:

3 suolakurkkua

2 rkl kapriksia

8 pientä keitettyä varhaisperunaa tai jauhoista perunaa (esim. van gogh)

2 pientä punasipulia

1 dl silputtua ruohosipulia

1 nippu rucola-salaattia

1 sitruunan mehu

0.5 dl oliiviöljyä

mustapippuria myllystä

Maldon- suolaa

Valmistusohje

Savustettu kuha

1. Mausta kuhafileet pippurilla, suolalla ja sivele oliiviöljyllä.
2. Paahda fileiden pinta grillissä tasoparilalla tai paistinpannulla rapeaksi. Älä kuitenkaan paista vatsapuolelta.
3. Nostele fileet savustuspussiin nahkapuoli ylöspäin ja kääri pussin suu tiukasti kiinni. Kuumenna kaasugrilli erittäin kuumaksi. Mikäli käytät hiiligrilliä, niin odota että grillissä ei ole liekkejä ja että kuuma hiillos alkaa muodostua.
4. Lisää savustuspussi ritilälle mahdollisimman lähelle kuumuutta ja anna savustua 15 minuuttia.
5. Nosta savustuspussi ritilältä ja anna kalan mehustua pussissa vielä noin 2 minuuttia ennen pussin avaamista.
6. Avaa pussi saksilla sivureunoja pitkin leikaten. Varo kuumaa höyryä. Nostele fileet lautaselle pyttipannun päälle.

Suolakurkku-kaprispyttipannu

1. Silppua sipuli hienoksi ja varret suikaleiksi. Kuutioi suolakurkut ja perunat.
2. Kuullota sipuli oliiviöljyssä kullankeltaiseksi, lisää perunat ja anna vielä kuullottua hetkisen.
3. Lisää joukkoon suolakurkut, kaprikset ja ruohosipuli.
4. Mausta sitruunanmehulla ja pippurilla. Lisää viimeksi rucola- salaatti ja tarkista suola.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla