Ainekset
4 suomustettua kuhafileetä (140-150 g henkeä kohden)
mustapippuria myllystä
Maldon -suolaa
2 rkl oliiviöljyä
Suolakurkku-kaprispyttipannu:
3 suolakurkkua
2 rkl kapriksia
8 pientä keitettyä varhaisperunaa tai jauhoista perunaa (esim. van gogh)
2 pientä punasipulia
1 dl silputtua ruohosipulia
1 nippu rucola-salaattia
1 sitruunan mehu
0.5 dl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
Maldon- suolaa
Valmistusohje
Savustettu kuha
1. Mausta kuhafileet pippurilla, suolalla ja sivele oliiviöljyllä.
2. Paahda fileiden pinta grillissä tasoparilalla tai paistinpannulla rapeaksi. Älä kuitenkaan paista vatsapuolelta.
3. Nostele fileet savustuspussiin nahkapuoli ylöspäin ja kääri pussin suu tiukasti kiinni. Kuumenna kaasugrilli erittäin kuumaksi. Mikäli käytät hiiligrilliä, niin odota että grillissä ei ole liekkejä ja että kuuma hiillos alkaa muodostua.
4. Lisää savustuspussi ritilälle mahdollisimman lähelle kuumuutta ja anna savustua 15 minuuttia.
5. Nosta savustuspussi ritilältä ja anna kalan mehustua pussissa vielä noin 2 minuuttia ennen pussin avaamista.
6. Avaa pussi saksilla sivureunoja pitkin leikaten. Varo kuumaa höyryä. Nostele fileet lautaselle pyttipannun päälle.
Suolakurkku-kaprispyttipannu
1. Silppua sipuli hienoksi ja varret suikaleiksi. Kuutioi suolakurkut ja perunat.
2. Kuullota sipuli oliiviöljyssä kullankeltaiseksi, lisää perunat ja anna vielä kuullottua hetkisen.
3. Lisää joukkoon suolakurkut, kaprikset ja ruohosipuli.
4. Mausta sitruunanmehulla ja pippurilla. Lisää viimeksi rucola- salaatti ja tarkista suola.