Ainekset
4 pikkuannosta
gluteeniton, kasvis
25 min
*
4 kypsää punajuurta, uunissa paahdettua
3 rkl tattarisuurimoita keitettynä
1 tl öljyä
2–3 rkl gruyerjuustoa raastettuna
4 tl ruohosipulia hienonnettuna
4 tl puolukoita
ripaus (Guèranden) merisuolaa
*
Rakuunamajoneesi:
1 muna
2 1/2 dl rypsiöljyä
2 rkl viinietikkaa
1 rkl rakuunaa hienonnettuna
2 tl sinappia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
*
Koristeluun:
Viinisuolaheinää
Valmistusohje
1. Suojaa leikkuulauta ruuanlaitto- tai leivinpaperilla. Leikkaa kuorituista punajuurista ohuen ohuita viipaleita.
2. Paista keitettyjä, kypsiä tattarisuurimoja tilkassa öljyä, kunnes ne saavat väriä ja muuttuvat rapeiksi.
3. Asettele punajuuriviipaleet lautaselle. Ripottele päälle vuohenjuustoraastetta, tattaria, ruohosipulia, puolukat ja muutama murunen Guèranden suolaa.
4. Valmista majoneesi. Mittaa kaikki ainekset saman lämpöisinä (huoneenlämpöisinä) sauvasekoittimen astiaan. Paina sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä. Kun ainekset alkavat sekoittua ja emulgoitua, nosta sekoitinta kokoajan vatkaten hitaasti ylöspäin kunnes majoneesi on valmista.
5. Siirrä majoneesi kertakäyttöpursotinpussiin. Leikkaa kärjestä hyvin pieni pala pois ja pursota carpaccion päälle ohuita majoneesiraitoja.
6. Koristele carpaccio viinisuolaheinän lehdillä.
Vinkki: Yleensä majoneesi tehdään munan keltuaisesta. Superhelppo tapa on valmistaa se kokonaisesta kananmunasta. Valmista kokomunamajoneesi aina sauvasekoittimen omassa korkeassa kulhossa.
Viinisuositus
Jacob's Creek Le Petit Rosé Cuvée Brut 2020
Alkon tuotenro 1: