Punajuuri-carpaccio

Punajuuri-carpaccio on kasvisversio yleensä lihasta valmistetusta alkuruosta. Hieno syksyinen raaka-aine ansaitsee aitiopaikan lautasella.

14.09.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Janic Leino

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 pikkuannosta

gluteeniton, kasvis

25 min

*

4 kypsää punajuurta, uunissa paahdettua

3 rkl tattarisuurimoita keitettynä

1 tl öljyä

2–3 rkl gruyerjuustoa raastettuna

4 tl ruohosipulia hienonnettuna

4 tl puolukoita

ripaus (Guèranden) merisuolaa

*

Rakuunamajoneesi: 


1 muna


2 1/2 dl rypsiöljyä

2 rkl viinietikkaa


1 rkl rakuunaa hienonnettuna

2 tl sinappia


ripaus suolaa

ripaus mustapippuria


*

Koristeluun:

Viinisuolaheinää

Valmistusohje

1. Suojaa leikkuulauta ruuanlaitto- tai leivinpaperilla. Leikkaa kuorituista punajuurista ohuen ohuita viipaleita.
2. Paista keitettyjä, kypsiä tattarisuurimoja tilkassa öljyä, kunnes ne saavat väriä ja muuttuvat rapeiksi.
3. Asettele punajuuriviipaleet lautaselle. Ripottele päälle vuohenjuustoraastetta, tattaria, ruohosipulia, puolukat ja muutama murunen Guèranden suolaa.
4. Valmista majoneesi. Mittaa kaikki ainekset saman lämpöisinä (huoneenlämpöisinä) sauvasekoittimen astiaan. Paina sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä. Kun ainekset alkavat sekoittua ja emulgoitua, nosta sekoitinta kokoajan vatkaten hitaasti ylöspäin kunnes mahjoneesi on valmista.
5. Siirrä majoneesi kertakäyttöpursotinpussiin. Leikkaa kärjestä hyvin pieni pala pois ja pursota carpaccion päälle ohuita majoneesiraitoja.
6. Koristele carpaccio viinisuolaheinän lehdillä.

Vinkki: Yleensä majoneesi tehdään munan keltuaisesta. Superhelppo tapa on valmistaa se kokonaisesta kananmunasta. Valmista kokomunamajoneesi aina sauvasekoittimen omassa korkeassa kulhossa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla