viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Pariloitu lohi ja sitrus-piparjuurikastike

26.06.2012 Antti Vahtera

time Created with Sketch.
35 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Pariloitu lohi ja helppo sitrusmehukastike piparjuurella terästettynä on maistuva ruoka valkoviinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600 g lohifileetä

2 sitruunaa

1 appelsiini

0,5 dl sokeria

0,5 dl oliiviöljyä

0,75 dl kapriksia

pätkä piparjuurta

valkopippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

1. Puserra sitrushedelmien mehut kattilaan ja mittaa mukaan sokeri. Raasta sekaan ruokalusikallinen piparjuurta. Keitä hiljalleen, kunnes mehusta on jäljellä kolmannes.
2. Lisää oliiviöljy ja kaprikset kattilaan, mutta älä keitä enää.
3. Poista lohifileestä kaikki ruodot sekä nahka. Poista myös tumma rasva selkäpuolelta. Leikkaa filee neljään palaan. Mausta pippurilla ja suolalla.
4. Sivele lohipalojen pintaan kevyesti oliiviöljyä. Nosta palat parilapannulle ja paista molemmin puolin muutama minuutti. Jätä lohipalat sisältä punertaviksi, niin maku pysyy mehevänä.
5. Pane fileet lautasille, raasta päälle piparjuurta ja valuta pinnalle sitruskastiketta.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Salaattiwrapit

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Pääruoka
Alkuruoka

Lohitartar salaatinlehdellä & inkiväärimajoneesia

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Piknikviinit kevääseen – tällä kertaa ilman kuplia!

13.04.2022 Viinilehden toimitus

Tyyliä ja makuja joulupöytään! Alsacen viiden tähden rieslingit ja suussa sulava jääkellarin lohi

Kaupallinen yhteistyö

13.12.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä