Ainekset
3-5 kpl kampasimpukkaa henkilöä kohden
kirkastettua voita
mustapippuria myllystä
Maldon-suolaa
Vuohenjuusto-kukkakaalipyree
1 kpl pieni kukkakaali
1 kpl jauhoinen peruna (esim. Rosamunda)
100 g vuohenjuustoa (Riblaire tms.)
suola
valkopippuria myllystä
Voikastike
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
1salottisipuli
100-150g suolatonta voita
valkopippuria myllystä
ripaus cayennepippuria
suolaa
Valmistusohje
Paistetut kampasimpukat
1. Poista simpukoista mädin kiinnikkeet ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Mausta pippurilla ja suolalla.
2. Grillaa nopeasti molemmin puolin kuumalla paistinpannulla kirkastetussa voissa, jätä sisältä hieman läpikuultavaksi, koska täysin kypsinä niistä tulee kumimaisia.
Vuohenjuusto-kukkakaalipyree
1. Kuori peruna ja paloittele se. Irrota nuput kukkakaalista.
2. Kuullota vihannekset voissa ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Keitä kypsiksi.
3. Siivilöi ja laita vihannekset ja vuohenjuusto tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi massaksi.
Voi-valkoviinikastike
1. Hienonna salottisipuli ja keitä hiljalleen kattilassa valkoviinissä, kunnes sipuli on pehmennyt ja viini on kiehunut lähes kokonaan pois.
2. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon, kunnes jäljellä on noin 2/3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
3. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Halutessasi voit siivilöidä kastikkeen. Mausta suolalla ja valkopippurilla.