Paistetut kampasimpukat, vuohenjuusto-kukkakaalipyree ja voi-valkoviinikastike

Kampasimpukat ovat erinomainen alkuruoka illalliselle, mutta toimivat myös ruokapöydän päätähtenä. Tarjoile kampasimpukat vuohenjuusto-kukkakaalipyreen ja voi-valkoviinikastikkeen kanssa.

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

3-5 kpl kampasimpukkaa henkilöä kohden

kirkastettua voita

mustapippuria myllystä

Maldon-suolaa

Vuohenjuusto-kukkakaalipyree

1 kpl pieni kukkakaali

1 kpl jauhoinen peruna (esim. Rosamunda)

100 g vuohenjuustoa (Riblaire tms.)

suola

valkopippuria myllystä

Voikastike

2 dl kuivaa valkoviiniä

2 dl kuohukermaa

1salottisipuli

100-150g suolatonta voita

valkopippuria myllystä

ripaus cayennepippuria

suolaa

Valmistusohje

Paistetut kampasimpukat

1. Poista simpukoista mädin kiinnikkeet ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Mausta pippurilla ja suolalla.
2. Grillaa nopeasti molemmin puolin kuumalla paistinpannulla kirkastetussa voissa, jätä sisältä hieman läpikuultavaksi, koska täysin kypsinä niistä tulee kumimaisia.

Vuohenjuusto-kukkakaalipyree

1. Kuori peruna ja paloittele se. Irrota nuput kukkakaalista.
2. Kuullota vihannekset voissa ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Keitä kypsiksi.
3. Siivilöi ja laita vihannekset ja vuohenjuusto tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi massaksi.

Voi-valkoviinikastike

1. Hienonna salottisipuli ja keitä hiljalleen kattilassa valkoviinissä, kunnes sipuli on pehmennyt ja viini on kiehunut lähes kokonaan pois.
2. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon, kunnes jäljellä on noin 2/3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
3. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Halutessasi voit siivilöidä kastikkeen. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla