Paistetut kampasimpukat, piparjuurikermaa ja punajuuripyreetä

Poista kampasimpukoista mahdollinen mäti ja sivussa oleva kiinnikerusto. Kuivaa simpukat hyvin paperilla ja mausta ne molemmin puolin pippurilla ja suolalla. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu kuumaksi ja pane siihen voi ja simpukat. Paista simpukoita kääntämättä noin 1 minuutti, käännä ja paista toista puolta noin 15 sekuntia. Tärkeää on, että simpukoiden pinta on pähkinäisen rapea ja ne ovat […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

8 kampasimpukkaa

2 rkl kirkastettua voita

mustapippuria myllystä

suolaa

Piparjuurikerma

1,5 dl kermaa

2 rkl hienoksi raastettua piparjuurta

valkopippuria myllystä

suolaa

Punajuuripyree

2 pientä punajuurta

1 dl kermaa

valkopippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Poista kampasimpukoista mahdollinen mäti ja sivussa oleva kiinnikerusto. Kuivaa simpukat hyvin paperilla ja mausta ne molemmin puolin pippurilla ja suolalla. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu kuumaksi ja pane siihen voi ja simpukat. Paista simpukoita kääntämättä noin 1 minuutti, käännä ja paista toista puolta noin 15 sekuntia. Tärkeää on, että simpukoiden pinta on pähkinäisen rapea ja ne ovat keskeltä lämpimän raakoja. Kypsä simpukka on sitkeän kumimainen, eikä maistu hyvälle. Ole siis paistossa tarkkana!

Piparjuurikerma

Kuori piparjuuren pala ja raasta tiheällä raastimella pieneksi. Mittaa kerma kulhoon, sekoita siihen piparjuuriraaste ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta pippurilla ja suolalla.

Punajuuripyree

Keitä punajuuret kuorineen vedessä kypsiksi. Kuori punajuuret ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Pane kuutiot kattilaan kerman kanssa ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kerma on lähes kokonaan kiehunut tiiviiksi. Kaada seos tehosekoittimeen ja anna pyöriä samettisen tasaiseksi. Paseeraa seos tarvittaessa tiheän siivilän läpi. Mausta pyree pippurilla ja suolalla.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla