viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Paistettua kuhaa ja pinaattimuhennosta

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista kuhafileistä mahdolliset kylkiruodot ja leikkaa fileet pitkittäin puoliksi niin, että terävät selkäpiikit jäävät työlaudalle. Mausta fileet pippurilla ja suolalla. Poista pinaatinlehdistä paksut kannat ja kiehauta lehdet nopeasti kiehuvassa vedessä. Siivilöi lehdet vedestä ja nosta ne kylmään jääveteen, näin väri ja maku säilyvät. Purista jäähtyneistä pinaateista vesi pois ja leikkaa ne veitsellä suikaleiksi. Kuullota sipulisilppu […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 kuhafileetä

150 g lehtipinaattia

2 pientä salottisipulia silputtuina

4 rkl voita

1 rkl vehnäjauhoja

2 dl kermaa

mustapippuria myllystä

ripaus raastettua muskottia

suolaa

paistamiseen kirkastettua voita

Valmistusohje

Poista kuhafileistä mahdolliset kylkiruodot ja leikkaa fileet pitkittäin puoliksi niin, että terävät selkäpiikit jäävät työlaudalle. Mausta fileet pippurilla ja suolalla.

Poista pinaatinlehdistä paksut kannat ja kiehauta lehdet nopeasti kiehuvassa vedessä. Siivilöi lehdet vedestä ja nosta ne kylmään jääveteen, näin väri ja maku säilyvät. Purista jäähtyneistä pinaateista vesi pois ja leikkaa ne veitsellä suikaleiksi. Kuullota sipulisilppu voissa, lisää pinaatit ja kuumenna. Lisää jauhot sekoittaen. Kaada joukkoon kerma ja anna kiehua hetki. Mausta pippurilla, muskotilla ja suolalla. Anna jäähtyä.

Laita kahden fileen väliin vähän pinaattimuhennosta ja tee fileistä pihvejä. Paista fileepihvit paistinpannulla kirkastetussa voissa rapean kypsiksi molemmin puolin ja nostele lautasille kuuman pinaattimuhennoksen päälle.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä