Ainekset
4 annosta
gluteeniton, kasvis, maidoton, munaton, vegaani
30 min + 45 min kypsymiseen
*
1/2 juuriselleri
1–2 rkl rypsiöljyä
2 päärynää
2 salottisipulia
1 rkl öljyä
1 dl cashewpähkinöitä
1 l manteli- tai pähkinämaitoa
suolaa
mustapippuria
*
Tyrnivinaigrette:
1/4 dl valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
1/2 dl rypsiöljyä
1 dl tyrnimarjoja
Valmistusohje
1. Kuori selleri ja paloittele se hieman pienemmiksi paloiksi.
2. Nosta palat uunivuokaan ja pirskottele pintaan rypsiöljyä. Kypsennä selleriä uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmeitä ja paahtuneita.
3. Kuori päärynät ja sipulit. Pilko pieniksi paloiksi.
4. Kuullota ne kattilassa öljyssä, lisää paahtuneet sellerit, pähkinät ja mantelimaito.
5. Kiehauta ja hauduta 10 minuuttia.
6. Keiton kiehuessa valmista tyrnivinaigrette. Sekoita etikka, sokeri sekä mausteet keskenään. Lisää öljy ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi hieman murskatut tyrnimarjat. 7. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla sekä mustapippurilla.
8. Tarjoile vegaaninen keitto tyrnivinaigreten kanssa.