Paahdettuja karitsankyljyksiä, yrttiöljyä ja rapeaa salaattia

Mausta kyljykset pippurilla, suolalla ja pyörittele oliiviöljyssä. Paista parilapannulla molemmin puolin rapeiksi, haluamaasi kypsyyteen. Pyöritä yrtit monitoimikoneessa öljyn kanssa tasaisen vihreäksi. Lisää HP, chili, valkosipuli, tomaatit. Mausta pippurilla ja suolalla. Revi salaatinlehdet ja pyörittele kulhossa vähässä öljyssä. Nostele salaattia lautasille laita päälle kyljykset ja pirskottele yrttiöljyä päälle.

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

(4 hengelle)

600 g karitsan- tai lampaankyljyksiä

mustapippuria myllystä

Maldon- suolaa

Yrttiöljy

2 dl hyvää oliiviöljyä

2 rkl HP-kastiketta

1 dl silputtua persiljaa

1 dl silputtua ruohosipulia

1 dl silputtua basilikaa

2 murskattua valkosipulin kynttä

1 mieto, punainen chili pienenä silppuna

2 kaltattua tomaattia kuutioina

mustapippuria myllystä

Maldon-suolaa

rapeaa salaattia

rucola-salaattia

Valmistusohje

Mausta kyljykset pippurilla, suolalla ja pyörittele oliiviöljyssä. Paista parilapannulla molemmin puolin rapeiksi, haluamaasi kypsyyteen.

Pyöritä yrtit monitoimikoneessa öljyn kanssa tasaisen vihreäksi. Lisää HP, chili, valkosipuli, tomaatit. Mausta pippurilla ja suolalla.

Revi salaatinlehdet ja pyörittele kulhossa vähässä öljyssä. Nostele salaattia lautasille laita päälle kyljykset ja pirskottele yrttiöljyä päälle.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Valtataistelu Välimerellä

Valtataistelua Välimerellä

Välimeren viinintuottajat haluavat haastaa Bordeaux’n klassikot ja Bourgognen palstat. Tuottajat pohtivat Mediterranean Wine Symposium -tapahtumassa, miksi Välimeren alueen viinit ovat jääneet taka-alalle.

Hernetila

Herneenvihreä kesä

Tammilehdon tila on maamme suurin tuoreherneen tuottaja. Viljely on muuttunut 40 vuodessa, mutta suomalaiset rakastavat herneitä enemmän kuin koskaan ennen.

Mainos - Sisältö jatkuu alla