Ainekset
500 g suomustettua siikafileetä
100 g katkarapuja
1 pieni kukkakaali
3 jauhoista kuorittua perunaa
2 dl maitoa
2 rkl voita
1 dl silputtua ruohosipulia
valkopippuria
suolaa
*
Kastike:
*
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 maitoa
valkopippuria myllystä
suolaa
1 keitetty kanamuna
Valmistusohje
1. Nypi siikafileistä keskipiikit ja poista mahdolliset sivuruodot.
2. Keitä kukkakaalin nuput ja pieneksi pilkotut perunat vedessä kypsäksi.
3. Kaada vesi pois ja murskaa survimella. Lisää voi ja kuuma maito reilusti sekoittaen. Mausta suolalla.
4. Paahda suolalla ja valkopippurilla maustetut siikafileet pinnoitetulla pannulla kirkastetun voin kanssa nahkapuolelta rapeaksi. Käännä fileet ja jatka paistamista vielä hetken.
5. Nostele lautaselle muhennosta ja lisää katkarapuja. Lusikoi päälle kastiketta, ripottele ruohosipulia ja viimeistele annos rapealla siikafileellä.
Kastike
1. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä hetkisen koko ajan sekoittaen.
2. Lisää kuumennettu maito ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen ja varo ettei kastike pala pohjaan.
3. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi joukkoon keitetty ja kuutioitu kananmuna.