Ainekset
50 g kuhafileetä henkeä kohden, suomustettua ja ruodotonta
2 rkl kirkastettua voita (Sulata voi kattilassa, nosta liedeltä ja anna heran laskeutua kattilan pohjalle. Käytä kirkas osa paistamiseen.)
punasikurisalaattia
valkoista endiiviä
rapeaa salaattia
mustapippuria ja merisuolaa myllystä
Ranskalainen salaatinkastike
1 rkl Dijon-sinappia
1 dl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
mustapippuria myllystä
suolaa
Valmistusohje
Mausta kuhapalat suolalla ja pippurilla, molemmin puolin. Paahda paistinpannulla tai grillissä tasaparilalla kirkastetussa voissa nahkapuolelta rapeaksi. Kuhapalojen pintaan muodostuessa nestettä, käännä palat ja anna kypsyä 15 sekuntia. Nostele kuhapalat salaatin päälle.
Pese salaatit ja kuivaa hyvin. Sekoita salaatinkastikkeen kanssa ja lisää sekaan kuivattuja tomaatteja.
Ranskalainen salaatinkastike
Sekoita teräskulhossa sinappiin oliiviöljy juoksevana nauhana, lisää lopuksi punaviinietikka sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Uunissa kuivatut tomaatit
Leikkaa tomaatit puoliksi. Pyörittele tomaatit oliiviöljyssä ja rouhi päälle suolaa ja mustapippuria myllystä. Asettele tomaatit uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Paista 80 asteisessa uunissa puolitoista tuntia.