viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Paahdettua kuhaa ja endiivisalaattia

26.06.2012 Antti Vahtera

Mausta kuhapalat suolalla ja pippurilla, molemmin puolin. Paahda paistinpannulla tai grillissä tasaparilalla kirkastetussa voissa nahkapuolelta rapeaksi. Kuhapalojen pintaan muodostuessa nestettä, käännä palat ja anna kypsyä 15 sekuntia. Nostele kuhapalat salaatin päälle. Pese salaatit ja kuivaa hyvin. Sekoita salaatinkastikkeen kanssa ja lisää sekaan kuivattuja tomaatteja. Ranskalainen salaatinkastike Sekoita teräskulhossa sinappiin oliiviöljy juoksevana nauhana, lisää lopuksi punaviinietikka […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

50 g kuhafileetä henkeä kohden, suomustettua ja ruodotonta

2 rkl kirkastettua voita (Sulata voi kattilassa, nosta liedeltä ja anna heran laskeutua kattilan pohjalle. Käytä kirkas osa paistamiseen.)

punasikurisalaattia

valkoista endiiviä

rapeaa salaattia

mustapippuria ja merisuolaa myllystä

Ranskalainen salaatinkastike

1 rkl Dijon-sinappia

1 dl oliiviöljyä

1 rkl punaviinietikkaa

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Mausta kuhapalat suolalla ja pippurilla, molemmin puolin. Paahda paistinpannulla tai grillissä tasaparilalla kirkastetussa voissa nahkapuolelta rapeaksi. Kuhapalojen pintaan muodostuessa nestettä, käännä palat ja anna kypsyä 15 sekuntia. Nostele kuhapalat salaatin päälle.

Pese salaatit ja kuivaa hyvin. Sekoita salaatinkastikkeen kanssa ja lisää sekaan kuivattuja tomaatteja.

Ranskalainen salaatinkastike

Sekoita teräskulhossa sinappiin oliiviöljy juoksevana nauhana, lisää lopuksi punaviinietikka sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Uunissa kuivatut tomaatit

Leikkaa tomaatit puoliksi. Pyörittele tomaatit oliiviöljyssä ja rouhi päälle suolaa ja mustapippuria myllystä. Asettele tomaatit uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Paista 80 asteisessa uunissa puolitoista tuntia.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä