viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Paahdettua ahventa, haudutettua mustajuurta ja lehtipersiljakastiketta

26.06.2012 Antti Vahtera

Paahdettu ahven on kesäruokien aatelistoa. Tarjoile herkullinen ahvenfilee mustajuurten ja lehtipersiljakastikkeen kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

8 suomustettua ahvenfileetä

4 rkl kirkastettua voita

(Kuumenna voi kattilassa, nosta kattila pois liedeltä ja anna heran laskeutua pohjalle. Kaada kirkas voi toiseen kattilaan. Heran voit käyttää kastikkeeseen. )

2 mustajuurta

20 kpl kirsikkatomaattia

1 tl pieneksi silputtua punaista chiliä

1 lime -sitruunan mehu

mustapippuria myllystä

merisuolaa myllystä

Lehtipersiljakastiketta

1 dl kuivaa valkoviiniä

1 salottisipuli silputtuna

1 dl kermaa

1 dl rasvatonta maitoa

1 tl Dijon- sinappia

2 rkl lehtipersiljaa silputtuna

valkopippuria myllystä

merisuolaa myllystä

Valmistusohje

1. Pese mustajuuret hyvin harjalla mullasta. Kuori ja leikkaa viipaleiksi.
2. Keitä mustajuuriviipaleet miedossa suolavedessä pehmeiksi ja siivilöi vesi pois.
3. Lisää kattilaan ruokalusikallinen voita ja lisää mustajuuret, tomaatit, chili ja anna kuumentua.
4. Lisää limen mehu ja anna kiehua hiljalleen. Mausta pippurilla ja suolalla.
5. Poista ahvenfileistä keskiruoto ja mahdolliset sivuruodot ja mausta pippurilla ja suolalla vatsapuolelta.
6. Kuumenna pinnoitettu pannu, lisää voi ja paista ahvenfileet nahkapuolelta rapeiksi, kunnes valkuaisnesteet nousevat pintaan. Käännä kalat nopeasti ja paista hetki.
7. Nosta lautasille mustajuuriviipaleita, tomaatteja, kuohkeaa lehtipersiljakastiketta ja päälle rapeat ahvenfileet.

Lehtipersiljakastike

1. Lisää silputtu sipuli, ruokalusikallinen voita kattilaan ja anna hetki kuullottua.
2. Lisää valkoviini ja anna kiehua hiljalleen, kunnes puolet viinistä kiehunut pois. Lisää kerma ja kiehauta vielä hetki. 3. Lisää sekaan sinappi, maito ja anna kiehahtaa (halutessasi voit siivilöidä sipulit pois).
3. Kuohkeuta kastike tehosekoittimella, mausta pippurilla ja tarkista suola. Lisää lopuksi sekaan silputtu lehtipersilja.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Tomaatti-pestopiirakat

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Munakoisot & persiljatahna

time Created with Sketch.
45 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Munakoiso-tomaattipasta ja suomalaisten suosima klassikkoviini

Kaupallinen yhteistyö

14.12.2020 Viinilehden toimitus

KWV Classic Collection -viinit sopivat pimeneviin iltoihin – katso viineille sopivat reseptit!

Kaupallinen yhteistyö

20.08.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä