Ainekset
8 suomustettua ahvenfileetä
4 rkl kirkastettua voita
(Kuumenna voi kattilassa, nosta kattila pois liedeltä ja anna heran laskeutua pohjalle. Kaada kirkas voi toiseen kattilaan. Heran voit käyttää kastikkeeseen. )
2 mustajuurta
20 kpl kirsikkatomaattia
1 tl pieneksi silputtua punaista chiliä
1 lime -sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä
Lehtipersiljakastiketta
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 salottisipuli silputtuna
1 dl kermaa
1 dl rasvatonta maitoa
1 tl Dijon- sinappia
2 rkl lehtipersiljaa silputtuna
valkopippuria myllystä
merisuolaa myllystä
Valmistusohje
1. Pese mustajuuret hyvin harjalla mullasta. Kuori ja leikkaa viipaleiksi.
2. Keitä mustajuuriviipaleet miedossa suolavedessä pehmeiksi ja siivilöi vesi pois.
3. Lisää kattilaan ruokalusikallinen voita ja lisää mustajuuret, tomaatit, chili ja anna kuumentua.
4. Lisää limen mehu ja anna kiehua hiljalleen. Mausta pippurilla ja suolalla.
5. Poista ahvenfileistä keskiruoto ja mahdolliset sivuruodot ja mausta pippurilla ja suolalla vatsapuolelta.
6. Kuumenna pinnoitettu pannu, lisää voi ja paista ahvenfileet nahkapuolelta rapeiksi, kunnes valkuaisnesteet nousevat pintaan. Käännä kalat nopeasti ja paista hetki.
7. Nosta lautasille mustajuuriviipaleita, tomaatteja, kuohkeaa lehtipersiljakastiketta ja päälle rapeat ahvenfileet.
Lehtipersiljakastike
1. Lisää silputtu sipuli, ruokalusikallinen voita kattilaan ja anna hetki kuullottua.
2. Lisää valkoviini ja anna kiehua hiljalleen, kunnes puolet viinistä kiehunut pois. Lisää kerma ja kiehauta vielä hetki. 3. Lisää sekaan sinappi, maito ja anna kiehahtaa (halutessasi voit siivilöidä sipulit pois).
3. Kuohkeuta kastike tehosekoittimella, mausta pippurilla ja tarkista suola. Lisää lopuksi sekaan silputtu lehtipersilja.