viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vasikan sisäfilee
Reseptit

Paahdettu vasikan sisäfilee, huhtasientä & nokkosta

15.03.2021 Lukas Hemnell + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
3 h

Paahdettu vasikan sisäfilee, nokkospyree, tumma huhtasienikastike ja grillattu valkoinen parsa tarjoillaan samppanjan kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 vasikan sisäfilee (noin 1 kg)

suolaa & pippuria

*

Nokkospyree:

2 dl täysmaitoa

1 dl kermaa

½ laakerinlehti

½ sipulia

40 g voita

40 g vehnäjauhoja

250 g ryöpättyä nokkosta soseutettuna

suolaa & pippuria

*

Tumma huhtasienikastike:

50 g ryöpättyjä huhtasieniä

0,5 dl portviiniä

2 dl punaviinikastiketta

suolaa

*

Puolikuivatttu tomaatti:

12 kpl miniluumutomaattia

jäävettä

suolaa & pippuria

oliiviöljyä

*

Grillattu parsa:

1 puntti valkoista parsaa

suolaa & pippuria

oliiviöljyä

Valmistusohje

Vasikan sisäfilee
1. Mausta kalvoton vasikan sisäfileen keskiosa osa suolalla ja pippurilla.
2. Paahda pannulla joka puolelta.
3. Paista 100-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 52 astetta.
4. Kääri folioon ja anna vetäytyä 10 min.

Nokkospyree
1. Keitä hiljalleen maito, kerma, laakerinlehti ja pilkottu sipuli n. 5 minuutin ajan. Siivilöi.
2. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot. Lisää maitoseos koko ajan sekoittaen.
3. Sekoita, kunnes seos paksunee. Nosta kattila pois liedeltä.
4. Lisää ryöpätty ja hyvin valutettu nokkonen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vinkki! Voit korvata nokkosen pinaatilla.

Tumma huhtasienikastike
1. Kuullota renkaaksi leikatut huhtasienet voinokareessa.
2. Lisää portviini ja keitä puoleen.
3. Lisää punaviinikastike ja mausta suolalla

Vinkki! Voit käyttää huhtasienien tilalta korvasieniä.

Puolikuivattutomaatti
1. Leikkaa tomaattien kärkeen pieni viilto.
2. Ryöppää kiehuvassa vedessä 10 sekuntia ja nosta tomaatit välittömästi reikäkauhalla jääveteen.
3. Poista tomaattien kuoret. Aseta tomaatit uunipellille.
4. Mausta suolalla ja pippurilla ja oliiviöljyllä.
5. Kuivaa 100-asteisessa uunissa n. 2 h.

Grillattu parsa
1. Kuori parsat ja leikkaa halki.
2. Grillaa hetken oikeaan kypsyyteen, noin 1 min.
3. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.

Samppanjasuositus

Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Rosé Champagne Brut

Alkon tuotenro 1:

Samppanja Champagne
55,49 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka
Pääruoka

Parsadaal

time Created with Sketch.
50 min + linssien liotus min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Tomaatti-pestopiirakat

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Keskiyön auringon parsaa

06.05.2024 Heidi Kleemola + Kuvat Laura Riihelä

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä