Ainekset
Taikina
125 g vehnäjauhoja
200 g notkeaa voita
1 muna
(1–2 rkl vettä)
Täyte
6 omenaa
100 g sokeria
100 g voita
voiteluun yksi muna
Valmistusohje
Sekoita voi ja jauhot keskenään. Lisää kananmuna ja tarvittaessa vesi. Sekoita, mutta älä vaivaa. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään. Näin se on helpompi työstää. Kuori omenat, poista siemenkodat ja paloittele omenat kahdeksaan osaan. Sulata kasarikattilassa sokeri ja voi. Lisää omenalohkot ja anna niiden hetki karamellisoitua. Lisää tilkka vettä ja nosta pois liedeltä. Kauli taikinasta puolen sentin paksuinen, vähän isompi levy kuin käyttämäsi kattilan kansi. Leikkaa taikinapyörällä reunat tasaisen pyöreiksi ja nosta omenoiden päälle kattilaan. Painele taikina kiinni kattilan pohjalle ja nosta vähän reunoista ylös. Pistele pinta haarukalla ja voitele munalla. Nosta kattila uuniin ja paista 220-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Irrota taikinan reunat kattilasta veitsellä, kumoa piiras kattilan kanteen ja siirrä siitä tarjoiluastiaan. Varo kuumaa höyryä. Tarjoile lämpimänä.