viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Naudan sisäfileetä ja korvasienimuhennosta

26.06.2012 Antti Vahtera

Suolaa ja pippuroi fileen pinta. Levitä pinnalle öljyä tai pannulle voita. Paista kuumalla pannulla fileeseen kauttaaltaan kaunis pintaväri. Kuumenna uuni 80–90-asteiseksi. Työnnä paistomittari fileen keskelle ja kypsennä liha vuoassa. Paista kunnes sisälämpötila on 58 astetta (medium). Jos mielit kypsempää, paista kunnes sisälämpö on 60–62 astetta. Anna fileen vetäytyä ja leikkaa se sitten viipaleiksi. Tarjoa uusien […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600–700 g naudan sisäfileetä

mustapippuria myllystä

suolaa

2–3 rkl voita tai rypsiöljyä

Korvasienimuhennos

n. 300 g tuoreita korvasieniä

2–3 kpl kevätsipulia tai 1 sipuli

1 rkl vehnäjauhoja

2 dl vettä

2 dl ruokakermaa

2 rkl voita

suolaa

valkopippuria myllystä

Valmistusohje

Suolaa ja pippuroi fileen pinta. Levitä pinnalle öljyä tai pannulle voita. Paista kuumalla pannulla fileeseen kauttaaltaan kaunis pintaväri. Kuumenna uuni 80–90-asteiseksi. Työnnä paistomittari fileen keskelle ja kypsennä liha vuoassa. Paista kunnes sisälämpötila on 58 astetta (medium). Jos mielit kypsempää, paista kunnes sisälämpö on 60–62 astetta.

Anna fileen vetäytyä ja leikkaa se sitten viipaleiksi. Tarjoa uusien perunoiden ja korvasienimuhennoksen kera.

Korvasienimuhennos

Keitä korvasieniä voimakkaasti 5 minuutin ajan ainakin kaksi, mielellään kolme kertaa. Huuhtele sienet hyvin kunkin keiton jälkeen juoksevassa vedessä. Aloita uusi kiehauttaminen aina kylmästä vedestä. Valuta ja kuivaa sienet lopuksi hyvin. Valikoi joukosta pienimmät ja kauneimmat sienet kokonaisina käytettäviksi. Pilko isoimmat sienet pienemmiksi. Paista sieniä voissa pannulla kunnes neste on haihtunut. Ota sienet pannulta.

Silppua sipulit ja kuullota ne samalla pannulla. Kumoa sienet jälleen pannulle ja ripottele joukkoon vehnäjauhot. Pyörittele sieniä niin, että jauhot leviävät sieniin tasaisesti. Lisää vesi ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhennoksen kiehua 10–15 minuuttia.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Viinipodi: Jakso 3 – Ilkka Sirén ja mielenkiintoiset viinialueet 2025

15.01.2025 Anna-Kaisa Karppinen

Alkon uutuudet – uutuusviinit talvikauteen

15.01.2025 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä