Ainekset
600–700 g naudan sisäfileetä
mustapippuria myllystä
suolaa
2–3 rkl voita tai rypsiöljyä
Korvasienimuhennos
n. 300 g tuoreita korvasieniä
2–3 kpl kevätsipulia tai 1 sipuli
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
2 rkl voita
suolaa
valkopippuria myllystä
Valmistusohje
Suolaa ja pippuroi fileen pinta. Levitä pinnalle öljyä tai pannulle voita. Paista kuumalla pannulla fileeseen kauttaaltaan kaunis pintaväri. Kuumenna uuni 80–90-asteiseksi. Työnnä paistomittari fileen keskelle ja kypsennä liha vuoassa. Paista kunnes sisälämpötila on 58 astetta (medium). Jos mielit kypsempää, paista kunnes sisälämpö on 60–62 astetta.
Anna fileen vetäytyä ja leikkaa se sitten viipaleiksi. Tarjoa uusien perunoiden ja korvasienimuhennoksen kera.
Korvasienimuhennos
Keitä korvasieniä voimakkaasti 5 minuutin ajan ainakin kaksi, mielellään kolme kertaa. Huuhtele sienet hyvin kunkin keiton jälkeen juoksevassa vedessä. Aloita uusi kiehauttaminen aina kylmästä vedestä. Valuta ja kuivaa sienet lopuksi hyvin. Valikoi joukosta pienimmät ja kauneimmat sienet kokonaisina käytettäviksi. Pilko isoimmat sienet pienemmiksi. Paista sieniä voissa pannulla kunnes neste on haihtunut. Ota sienet pannulta.
Silppua sipulit ja kuullota ne samalla pannulla. Kumoa sienet jälleen pannulle ja ripottele joukkoon vehnäjauhot. Pyörittele sieniä niin, että jauhot leviävät sieniin tasaisesti. Lisää vesi ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhennoksen kiehua 10–15 minuuttia.