viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Matalassa lämmössä kypsytetyt hanhenkoivet – hanhi confit

26.06.2012 Antti Vahtera

Leikkaa veitsellä koipien päästä pallonivel auki, näin koipiliha pysyy mehevänä kypsyessään. Hiero koipiin merisuolaa. Mausta timjamilla ja pippurilla. Lado koivet uunivuokaan ja kaada päälle juoksevaa hanhenrasvaa niin, että koipien pinta lähes peittyy. Kypsennä 90-asteisessa uunissa 7–8 tuntia välillä pintaa valellen. Nosta koivet reikäkauhalla ritilälle ja anna rasvan valua aluspellille. (Siivilöi hanhenrasva ja ota talteen seuraavaa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 hanhenkoipea

merisuolaa 15 g kiloa kohden

silputtua timjamia

mustapippuria myllystä

hanhen- tai ankanrasvaa

Valmistusohje

Leikkaa veitsellä koipien päästä pallonivel auki, näin koipiliha pysyy mehevänä kypsyessään. Hiero koipiin merisuolaa. Mausta timjamilla ja pippurilla. Lado koivet uunivuokaan ja kaada päälle juoksevaa hanhenrasvaa niin, että koipien pinta lähes peittyy. Kypsennä 90-asteisessa uunissa 7–8 tuntia välillä pintaa valellen. Nosta koivet reikäkauhalla ritilälle ja anna rasvan valua aluspellille. (Siivilöi hanhenrasva ja ota talteen seuraavaa kertaa varten. Säilytä rasva jääkaapissa.) Ennen tarjoilua paahda koivet uunissa grillivastuksien alla kuuman rapeiksi. Tarjoa esimerkiksi perunamuhennoksen, paistettujen sipulien ja sienten kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Valloittavat valkoiset – Viinilehden Vuoden valkoviini on valittu!

05.03.2025 Viinilehden toimitus

Ruoan kanssa – pruuvissa neljä gastronomista oranssia

03.03.2025 Aino Tuomikoski

Kokki ja viini-intoilija Simo Harrivaara: ”Elämä on liian lyhyt huonoon viiniin”

28.02.2025 Teksti Heidi Kleemola + kuvat Santeri Stenvall, Antti Rastivo ja Simo Harrivaara

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä