viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Matalassa lämmössä kypsytetyt hanhenkoivet – hanhi confit

26.06.2012 Antti Vahtera

Leikkaa veitsellä koipien päästä pallonivel auki, näin koipiliha pysyy mehevänä kypsyessään. Hiero koipiin merisuolaa. Mausta timjamilla ja pippurilla. Lado koivet uunivuokaan ja kaada päälle juoksevaa hanhenrasvaa niin, että koipien pinta lähes peittyy. Kypsennä 90-asteisessa uunissa 7–8 tuntia välillä pintaa valellen. Nosta koivet reikäkauhalla ritilälle ja anna rasvan valua aluspellille. (Siivilöi hanhenrasva ja ota talteen seuraavaa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 hanhenkoipea

merisuolaa 15 g kiloa kohden

silputtua timjamia

mustapippuria myllystä

hanhen- tai ankanrasvaa

Valmistusohje

Leikkaa veitsellä koipien päästä pallonivel auki, näin koipiliha pysyy mehevänä kypsyessään. Hiero koipiin merisuolaa. Mausta timjamilla ja pippurilla. Lado koivet uunivuokaan ja kaada päälle juoksevaa hanhenrasvaa niin, että koipien pinta lähes peittyy. Kypsennä 90-asteisessa uunissa 7–8 tuntia välillä pintaa valellen. Nosta koivet reikäkauhalla ritilälle ja anna rasvan valua aluspellille. (Siivilöi hanhenrasva ja ota talteen seuraavaa kertaa varten. Säilytä rasva jääkaapissa.) Ennen tarjoilua paahda koivet uunissa grillivastuksien alla kuuman rapeiksi. Tarjoa esimerkiksi perunamuhennoksen, paistettujen sipulien ja sienten kanssa.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Kysyimme guruilta: ravintola elämyksenä

31.10.2024 Teksti Heidi Kleemola Kuvat Santeri Stenvall ja Kreetta Järvenpää

Alkon tilausvalikoima: isänpäiväviinit

29.10.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä