viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Matalassa lämmössä kypsytetyt hanhenkoivet – hanhi confit

26.06.2012 Antti Vahtera

Leikkaa veitsellä koipien päästä pallonivel auki, näin koipiliha pysyy mehevänä kypsyessään. Hiero koipiin merisuolaa. Mausta timjamilla ja pippurilla. Lado koivet uunivuokaan ja kaada päälle juoksevaa hanhenrasvaa niin, että koipien pinta lähes peittyy. Kypsennä 90-asteisessa uunissa 7–8 tuntia välillä pintaa valellen. Nosta koivet reikäkauhalla ritilälle ja anna rasvan valua aluspellille. (Siivilöi hanhenrasva ja ota talteen seuraavaa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 hanhenkoipea

merisuolaa 15 g kiloa kohden

silputtua timjamia

mustapippuria myllystä

hanhen- tai ankanrasvaa

Valmistusohje

Leikkaa veitsellä koipien päästä pallonivel auki, näin koipiliha pysyy mehevänä kypsyessään. Hiero koipiin merisuolaa. Mausta timjamilla ja pippurilla. Lado koivet uunivuokaan ja kaada päälle juoksevaa hanhenrasvaa niin, että koipien pinta lähes peittyy. Kypsennä 90-asteisessa uunissa 7–8 tuntia välillä pintaa valellen. Nosta koivet reikäkauhalla ritilälle ja anna rasvan valua aluspellille. (Siivilöi hanhenrasva ja ota talteen seuraavaa kertaa varten. Säilytä rasva jääkaapissa.) Ennen tarjoilua paahda koivet uunissa grillivastuksien alla kuuman rapeiksi. Tarjoa esimerkiksi perunamuhennoksen, paistettujen sipulien ja sienten kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Viinipodi: Jakso 3 – Ilkka Sirén ja mielenkiintoiset viinialueet 2025

15.01.2025 Anna-Kaisa Karppinen

Alkon uutuudet – uutuusviinit talvikauteen

15.01.2025 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä