viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Matalassa lämmössä kypsytetyt hanhenkoivet – hanhi confit

26.06.2012 Antti Vahtera

Leikkaa veitsellä koipien päästä pallonivel auki, näin koipiliha pysyy mehevänä kypsyessään. Hiero koipiin merisuolaa. Mausta timjamilla ja pippurilla. Lado koivet uunivuokaan ja kaada päälle juoksevaa hanhenrasvaa niin, että koipien pinta lähes peittyy. Kypsennä 90-asteisessa uunissa 7–8 tuntia välillä pintaa valellen. Nosta koivet reikäkauhalla ritilälle ja anna rasvan valua aluspellille. (Siivilöi hanhenrasva ja ota talteen seuraavaa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 hanhenkoipea

merisuolaa 15 g kiloa kohden

silputtua timjamia

mustapippuria myllystä

hanhen- tai ankanrasvaa

Valmistusohje

Leikkaa veitsellä koipien päästä pallonivel auki, näin koipiliha pysyy mehevänä kypsyessään. Hiero koipiin merisuolaa. Mausta timjamilla ja pippurilla. Lado koivet uunivuokaan ja kaada päälle juoksevaa hanhenrasvaa niin, että koipien pinta lähes peittyy. Kypsennä 90-asteisessa uunissa 7–8 tuntia välillä pintaa valellen. Nosta koivet reikäkauhalla ritilälle ja anna rasvan valua aluspellille. (Siivilöi hanhenrasva ja ota talteen seuraavaa kertaa varten. Säilytä rasva jääkaapissa.) Ennen tarjoilua paahda koivet uunissa grillivastuksien alla kuuman rapeiksi. Tarjoa esimerkiksi perunamuhennoksen, paistettujen sipulien ja sienten kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Äitienpäivän kimppuun – 4 x rosee ja kukka

06.05.2025 Viinilehden toimitus

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä