viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Mädillä täytetty lämmin kalamureke

26.06.2012 Antti Vahtera

Mureketta valmistettaessa kaikkien aineiden on oltava kylmiä! Kuutioi hauki pieniksi paloiksi ja jauha monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Lisää suola ja pippuri. Kaada kerma ohuena nauhana joukkoon ja lisää lopuksi valkuaiset. Puserra valmis taikina siivilän läpi, jotta murekkeesta tulee samettinen ja tasainen. Täytä voidellut vuoat puoliksi kalamurekkeella, lisää pikkulusikallinen siianmätiä keskelle ja laita päälle mureketta. Peitä vuoat […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

300 g haukifileetä

3 dl kermaa

3 munanvalkuaista

100 g siianmätiä

valkopippuria myllystä

suolaa

Voikastike

2 dl kuivaa valkoviiniä

2 dl kuohukermaa

1 salottisipuli

100 g voita

ripaus cayennepippuria

valkopippuria myllystä

Valmistusohje

Mureketta valmistettaessa kaikkien aineiden on oltava kylmiä!

Kuutioi hauki pieniksi paloiksi ja jauha monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Lisää suola ja pippuri. Kaada kerma ohuena nauhana joukkoon ja lisää lopuksi valkuaiset. Puserra valmis taikina siivilän läpi, jotta murekkeesta tulee samettinen ja tasainen.

Täytä voidellut vuoat puoliksi kalamurekkeella, lisää pikkulusikallinen siianmätiä keskelle ja laita päälle mureketta. Peitä vuoat alumiinifoliolla ja kypsennä vesihauteessa 60 – 70 asteen uuninlämmössä 10 – 15 minuuttia.

Jos mureke on raakaa, jatka paistoaikaa. Älä nosta uuninlämpöä, jottei mäti kypsy liikaa. Tarjoile lämpimänä voikastikkeen kanssa.

Voikastike

Keitä silputtu sipuli kattilassa valkoviinissä, kunnes sipuli on pehmennyt ja valkoviini lähes kokonaan haihtunut. Lisää kerma ja keitä hetki. Ota pois liedeltä ja lisää kylmä voi hyvin sekoittaen. Siivilöi kastike.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä