viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Lampaanfileetä voitaikinassa

26.06.2012 Antti Vahtera

Halkaise purjot ja huuhdo multa hyvin pois juoksevan veden alla. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi, laita viipaleet kattilaan miedolle lämmölle ja haihduta liika vesi pois. Lisää kerma ja keitä hetki miedolla lämmöllä, kunnes kerma kiehuu sakeaksi. Mausta valkosipulilla, pippurilla ja suolalla. Ruskista lampaanfilee kevyesti pannulla, mausta pippurilla ja suolalla ja sivele pintaan Dijon-sinappia. Kaaviloi voitaikina levyksi ja […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600 g lampaan ulko- tai sisäfileetä (kalvoista puhdistettuna)

n. 400 g purjoa

2 dl kuohukermaa

1/2 dl Dijon-sinappia

3 - 4 valkosipulin kynttä tai maun mukaan enemmänkin

n. 300 g voitaikinaa

1 kananmuna voiteluun

mustapippuria ja suolaa

Valmistusohje

Halkaise purjot ja huuhdo multa hyvin pois juoksevan veden alla. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi, laita viipaleet kattilaan miedolle lämmölle ja haihduta liika vesi pois. Lisää kerma ja keitä hetki miedolla lämmöllä, kunnes kerma kiehuu sakeaksi.

Mausta valkosipulilla, pippurilla ja suolalla.

Ruskista lampaanfilee kevyesti pannulla, mausta pippurilla ja suolalla ja sivele pintaan Dijon-sinappia. Kaaviloi voitaikina levyksi ja jaa neljään osaan. Voitele levyt kananmunalla. Nosta jokaisen levyn keskelle purjomuhennosta ja sen päälle lampaanfilee. Taita reunat tiiviisti fileen ympärille ja paina kiinni. Käännä saumapuoli alaspäin ja voitele pinta kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa 10 – 15 minuuttia.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa tuoreiden vihannesten ja paistettujen sienien kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Viinimestari Krista Mänttäri: ”Kun etsin viinejä, saan hullutella täysillä”

10.04.2025 Paula Kultanen Ribas + Kuvat Johanna Erjonsalo

Alko tuo myyntiin harvinaisia arvoviinejä

09.04.2025 Satu Salmitie + kuva Shutterstock

Ruinartin Frédéric Panaïotis: ”Haluan tehdä samppanjoita, jotka saavat ihmiset hymyilemään”

07.04.2025 Sanna Kissakangas + kuva Ruinart

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä