viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Kuohkeat blinit

03.01.2020 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinit Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
12 h
servings Created with Sketch.
6–8 annosta

Tirisevän kuumat blinit ovat parasta talviruokaa. Valitse blinien seuraksi klassisesti mätiä ja kuohuviiniä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

5 dl maitoa

25 g hiivaa

3 munankeltuaista

4 dl tattarijauhoja

2 dl vehnäjauhoja

2 dl kermaviiliä

1 tl sokeria

1 tl suolaa

25 g voita

1 dl olutta

3 valkuaista

*

Paistamiseen:

sulatettua voita

*

Lisäksi:

200 g mätiä

1 prk (200 g) smetanaa

1–2 punasipulia

Valmistusohje

1. Murenna hiiva haaleaan maitoon. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset, molemmat jauhot, kermaviili ja sokeri. Säästä valkuaiset.
2. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä 4–6 tuntia tai jääkaapissa yön yli.
3. Lisää taikinaan suola, sulatettu voi, olut ja vaahdotetut valkuaiset juuri ennen blinien paistamista.
4. Kuumenna blinipannut ja lisää jokaista bliniä varten pannulle 1–2 rkl voisulaa. Älä päästä pannua kuumenemaan liikaa, etteivät blinit kärähdä pinnalta. Kaada taikinaa pannulle. Kun pinta kuplii ja kuplat aukeavat, käännä blini. Anna vielä paistua noin 1 minuutti. Voit valuttaa pannulle vielä vähän voisulaa, kun alapuoli on hetken paistunut.
5. Tarjoa blinien kanssa mätiä, smetanaa ja silputtua punasipulia. Varaa pöytään myös pippurimylly.

Vinkki: Jos blinitaikinaa jää yli, laita jääkaappiin ja käytä myöhemmin. Taikina säilyy käyttökelpoisena parikin päivää.

Kuohuviinisuositus

Samppanjasuositus

Ruinart Champagne Brut

Alkon tuotenro 1:

Samppanja Champagne
79,90 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä
Pääruoka

Sitruuna-perunagnocchit & mätimousse

time Created with Sketch.
60 min
Gluteeniton Pasta
Alkuruoka

Fine diningia kotona: Kozeen Shiwanin kuningasperuna

time Created with Sketch.
2 h
Kalaruoka

Lue lisää

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Somehittien seuralaiset – somen hittiruoat ja viinisuositukset

08.11.2022 Viinilehden toimitus

5 x kauden bliniresepti

05.01.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä