Kermainen sitruuna-äyriäispasta

Kermainen sitruuna-äyriäispasta hurmaa vaativammankin ruokavieraan ja itävaltalainen kuohuviini viimeistelee nautinnon.

40 min
servings 4 annosta

08.02.2018 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

munaton

20 min + 30 min

*

150 g kampasimpukoita

8 kpl raakoja tiikerirapuja kuorineen

1 luomusitruuna

3 dl kuohukermaa

1/4 tl suolaa

250 g pappardelle-pastaa

vettä

suolaa

2-3 rkl öljyä

1 dl minttua hienonnettuna

1 dl parmesaania raastettuna

Valmistusohje

1. Jos käytät pakastettuja kampasimpukoita ja tiikerirapuja, ota ne jääkaappiin sulamaan 6­–8 tuntia ennen kypsentämistä.
2. Ota kampasimpukat ja tiikeriravut huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoaksi valmistamista. Pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla.
3. Pese sitruuna lämpimällä vedellä. Pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu.
4. Kuumenna kuohukerma paistokasarissa. Lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä suola. Kiehauta seos ja keitä keskilämmöllä 3-5 minuuttia.
5. Kypsennä pasta reilusti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisen ajan.
6. Valuta pasta. Kaada pasta sitruunakerman joukkoon.
7. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pannulle kampasimpukat. Paista 1-2 minuuttia molemmin puolin. Nosta kampasimpukat sitruunapastan joukkoon.
8. Paista tiikeriravut pannulla tilkassa öljyä 2-3 minuuttia molemmin puolin, kunnes ravut ovat kauttaaltaan kypsän punaisia. Lisää ravut sitruunapastan joukkoon.
9. Lisää päälle hienonnettua minttua ja raastettua parmesaania.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla